Vali Ataklı’nın “Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü” Mesajı

Vali Ataklı’nın “Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü” Mesajı

Çanakkale Savaşı, vatan ve istiklal aşkıyla verilen mücadelenin en müstesna ve destansı örneklerinden birisidir. Vatanı, milleti ve inancı uğruna şehit olma arzusuyla Çanakkale’de toplanan vatan evlatları imkânsızlıklar içerisinde verdikleri mücadele ile

                 Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur' sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır.

                 Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

    Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitler Günü’nde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale Şehitlerini, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

 

 

 

 

 

                                                                                                                        Şeref ATAKLI

                                                                                                                              VALİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.