Vali Ali mantı'nın ''Turizm Haftası''mesajı

Vali Ali mantı'nın ''Turizm Haftası''mesajı

Aksaray Valisi Ali Mantı Turizm Haftasına özel bir mesaj yayınladı.

Turizm, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. Turizm, Ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır. Ülkelerin kalkınmasında önemli bir gelir kaynağı olan, geçmişten günümüze ulaşan zenginliklere ve güzelliklere hayat veren kültürel değerlerin tanıtılması yönünden turizmin önemine dikkat çekmek amacıyla, ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası 'Turizm Haftası' olarak kutlanmaktadır.

Turizm denilince sadece deniz, kıyı turizmi akla gelmemelidir. Tarih ve kültür ve inanç turizmi de çok önemlidir. Tarihin en eski dönemlerinden günümüze değin bütün çağ ve dönemlerin en güzel örneklerinin görüldüğü, kültürel ve turistik potansiyeli çok yüksek olan Aksaray, turizmin parlayan yıldızı olacaktır.

Aksaray’ımızın sahip olduğu turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alması noktasında Valilik olarak her türlü gayreti göstermekteyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile turizm alanında tanıtımımızın daha etkin hale getirilmesinde ve daha ileriye götürülmesinde sektörün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisi ile Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.