Üst ve Alt Solunum Yolu Virüsü Uyarısı

Üst ve Alt Solunum Yolu Virüsü Uyarısı

Aksaray Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Turhan Togan, Üst ve Alt Solunum Yollarını Tutan Virüslerin Kış Aylarında Etkili Olduğunu, Bu Hastalıktan En Çok Yaşlılar ve Çocukların Etkilendiğini Bildirdi.


Aksaray Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Turhan Togan, üst ve alt solunum yollarını tutan virüslerin kış aylarında etkili olduğunu, bu hastalıktan en çok yaşlılar ve çocukların etkilendiğini bildirdi.

Togan, yaptığı açıklamada, gribin solunum yolu ile geçtiğini, grip virüsünün influenza denilen virüsler tarafından meydana gelen bir hastalık olduğunu söyledi.

Hastalığın kişiden kişiye solunum yolu ile geçtiğini dile getiren Togan, şunları kaydetti:

'Hastalığa yakalanmış kişinin hapşırma veya öksürme ile havaya verdiği su damlacıklarının içindeki virüsün sağlıklı kişi tarafından solunmasıyla hastalık başlar. Bu yüzden kapalı mekanlarda birbirlerine yakın çalışanlar veya okullardaki öğrenciler özellikle risk altındadır. Ani olarak başlayan üşüme, titremeyle seyreden ateş yüksekliği, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, iştahsızlık ve baş ağrıması gibi nedenler gribin belirtileridir. Göğüste ağrı ve yanma, nefes darlığı bitkinlik gibi belirtiler gribin başlama belirtileridir. Bu rahatsızlıklar bir hafta sürebilir. Fakat halsizlik belirtilerin kaybolmasından sonrada devam etmekte yaklaşık 2 hafta sürebilmektedir.' Gribin tedavisinin istirahatle başladığını belirten Togan, 'Uygun ilaçlarla destek tedavisi alınabilir. Grip tedavisinde antibiyotik türü ilaçlar kullanılmamalı enerji verici doğal gıdalar tüketilmelidir. Yanlış bir bilinçlenme nedeniyle vatandaşlarımız antibiyotik almadan iyileşemeyeceği kaygısı ile gereksiz ilaç kullanıyorlar' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.