Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi açıldı

Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca toprağın ve tarımın önemi ile ilgili sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinde dereceye giren eserler Aksaray’da sergileniyor.

Efor Alışveriş Merkezi sergi salonunda gerçekleşen açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü BestamiZabun, 2009 yılından bu yana düzenlenen ulusal yarışmanın 7. ‘sinin düzenlendiğini 6 kategoride 60 eserin dereceye girdiğini söyledi.       

Zabun, sergide yer alan eserlerin tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri,  tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu aldığını belirterek bu yarışmada amacın insan, toprak, tarım ve hayvancılıkla ilgili ilişkileri canlandırmak ve bunu fotoğraflarla yansıtarak toplumda bilinç oluşturmak olduğunu söyledi.

Serginin açılışı Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sergide yer alan fotoğrafları inceleyen Vali Şeref Ataklı, Aksaray’ın bir tarım şehri olduğunu belirterek Aksaraylı fotoğrafçıların da butür  yarışmalara katılması gerektiğini kaydetti. 

Tarım, İnsan toprak temalı resim sergisi

Bakanlığımız eğitim yayım ve  yayınlar daire başkanlığı 2009 yılından itibaren bu yarışmayı düzenlemektedir.

7 düzenlenen yarışmada ödül alan sergilenmeye layık görülen fotoğraflardan 60 tanesi burada sergiliyoruz.

Bu sergide 6 katagoride çiftçi, tarım çalışanları, Denizbank çalışanları, eğitimle ilgili olan konular bu kategorilerde yarışma düzenlemkee 3 derceye giren eserlere ödül verilmektedi

7 bin tl 6 5 bin tl ödül veriliyor. 

aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.