Sevinç Kasal;Kadınlar İçin Önemli Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Sevinç Kasal;Kadınlar İçin Önemli Yasal Düzenlemeler Yapıldı

AK Parti Aksaray İl Kadın Kolları Başkanı Sevinç Kasal, Kadınlar Gününü yazılı bir basın açıklaması ile değerlendirdi

   AK Parti Aksaray İl Kadın Kolları Başkanı Sevinç Kasal, Kadınlar Gününü yazılı bir basın açıklaması ile değerlendirdi. Türk Toplumlunda kadınların her zaman çok özel bir yerinin olduğunu kaydeden Yıldırıcı,  AK Parti İktidarının kadınlara dair pozitif anlamda ürettiği politikalardan bahsetti.

            Ülke nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğunu ancak kadınların genel temsil anlamında yıllardır istenilen düzeyde temsil edilemediğini anlatan Kasal, ̶
;AK Parti bu algıyı değiştirme anlamında çok önemli çalışmalar yapmıştır. Şu an en çok kadın Milletvekili AK Partidedir. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN yaptığı açıklamalarda bu sayının 12 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde artacağını ifade etmiştir. Hükümetimiz kadınlar noktasında ciddi çalışmalar yapmıştır. Anayasal bazı düzenlemelerle eşitlikçi adımlar atılmış ve bunun yanı sıra medeni kanunda önemli düzenlemelere gidilmiştir.

            Elbette yapılan tüm bu değişiklikler ‘toplumda kadının sorunlarını bütünüyle çözmüştür’ demek mümkün değildir. Ancak iyi niyetli ve ihlâslı biçimde atılan adımların kısa zamanda meyvesini vermesi beklenmektedir. Kadına karşı şiddet, istismar, ayrımcılık, iş ve eğitim noktasındaki engellemeleri ortadan bütünüyle kaldırmak için zihinsel anlamda bir değişim gerekmektedir. Kültürel bakış açısının da değişimi bu hususta çıkartılan kanun ve anayasal düzenlemelerin işlerliğinin tam manası ile sağlanabilmesi adına çok büyük önem arz etmektedir.

            Bizler AK Parti olarak özgürlükleri savunuyoruz ve Kadınlarımızı toplumda arzu edilen eşit düzeye ulaştırabilmeye gayret ediyoruz. Bu hususta siyasetin dışında toplumun her kesiminin de duyarlı olması gerekmektedir. Kadına dair sorunların tamamının bitirildiği yarınlar dileğiyle tüm kadınların ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.