Sevdiklerimizi kansere teslim etmeyelim

Sevdiklerimizi kansere teslim etmeyelim

Güzelyurt Kaymakamlığı ve Aksaray Üniversitesi Güzelyurt Meslek Yüksekokulu’nun işbirliği ile düzenlenen “Sevdiklerimizi Kansere Teslim Etmeyelim” konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Güzelyurt Kaymakamlığı ve Aksaray Üniversitesi Güzelyurt Meslek Yüksekokulu’nun işbirliği ile düzenlenen ̶
;Sevdiklerimizi Kansere Teslim Etmeyelim” konulu konferans yoğun ilgi gördü. Kaymakam Mustafa Duruk, İlçe Protokolü, Öğretim Elemanları, öğrenciler ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Himmet Karadal, kanserin çağın hastalığı olduğunu, son yıllarda Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladığını ve bu konuda göze çarpan en belirgin noktanın bilgi eksikliği olduğunu belirtti. Karadal, özetle şunları söyledi: ̶
;Uzmanlar, kanserin temel nedenlerinden birinin fast-food tarzı beslenme alışkanlığı olduğunu belirtiyor. Bu nedenle doğal beslenmek çok büyük önem arz ediyor. Ülkemizde, ABD gibi gelişmiş ülkelere göre doğal beslenme imkânları daha fazla.” Konferansa katılan ASÜ Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Koçan, ailede ve yakın çevrede görülen kanser vakalarının artışına dikkat çekti; kanserin önlenmesinde gıdaların etkilerine temas etti. Koçan, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kanser oluşumunda beslenmenin rolünün %35 olduğunu; zerdeçal, çay, kuru soğan, mor renkli meyveler, turpgiller, limon, maydanoz, domates ve probiyotikler gibi gıdaların kanserle mücadelede etkili olduğunu belirtti. Dr. Ekrem Çeşme de yaptığı konuşmada, insanlarda en sık görülen kanser türlerini, bu türlerin belirtilerini ve teşhis yöntemlerini anlatan bir sunum yaptı. Dr. Çeşme, dünyada ve Türkiye’de en sık görülen kanser türünün Akciğer Kanseri olduğunu belirtti ve Akciğer Kanseri’nin nedenlerinin başında sigara tüketiminin geldiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.