Rektör Şahin'den Gazeteciler Günü Mesajı

Rektör Şahin'den Gazeteciler Günü Mesajı

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı.

İçinde bulunulan dönemin iletişim çağı olduğunu ve basının halkın haber alma hakkının işlerlik kazanmasındaki en önemli dinamikler arasında bulunduğunu kaydeden Şahin, doğru bilgi ve haberin, kamuoyunu aydınlatmanın en temel unsurlarından birisi olduğunu vurguladı. Topluma faydalı olmayı ilke edinen, milli ve manevi değerlere bağlı, etik unsurlar çerçevesinde icra edilen gazetecilik mesleğinin, önemli bir kamu görevi olduğuna dikkat çeken Şahin, “Bilgi edinme ve olup bitenden haberdar olma gibi ihtiyaçlar, basının çalışmalarıyla önemli ölçüde giderilmektedir. Basın bu anlamda, demokratik sistemin de vazgeçilmez öğelerindendir. Doğru, objektif, ahlaki ölçüler etrafında ve toplum menfaati gözetilerek icra edilen gazetecilik, ülkemizin yarınları bakımından da önem arz etmektedir” dedi.

Aksaray basınının da ciddi emek ve gayretle çalışmalar yaparak, üniversitedeki gelişmeleri geniş bir kitleye ilettiğini söyleyen ASÜ Rektörü, “Çalışmalarımızın duyurulması noktasında gösterdikleri çabalar münasebetiyle, Aksaray’ımızda görev yapan yerel ve yaygın medyanın tüm temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.