
NURETTİN AKTAN: Millet olma şuurunun kuvvetlenmesinde en önemli dönüm noktalarından birisidir
Halkın Sesi Partisi Aksaray İl Başkanı Nurettin Aktan 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Günü vesilesiyle bir basın açıklaması yayınladı.
Halkın Sesi Partisi Aksaray İl Başkanı Nurettin Aktan 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Günü vesilesiyle bir basın açıklaması yayınladı. Nurettin Aktan açıklamasında şunları dile getirdi:
̶
;Çok kıymetli Aksaraylı hemşerilerim; 18 Mart Şehitler Gününü ve bu tarihe ‘Şehitler Günü’ adını veren Çanakkale Zaferinin 94. yıldönümünü, haklı bir gurur içinde idrak etmekteyiz. Yine bir hafta evvel kutladığımız İstiklal Marşımızın kabul yıldönümü ile birlikte bu değerli ve mana dolu günler halkımızın hamiyet ve vatanperverlik duygularını en üst seviyeye çıkarmaktadır.
Yüz binlerce şehidin toprağa düşmesiyle, Çanakkale'de kazanılan muhteşem başarı, millet olma şuurunun kuvvetlenmesinde en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur. Vatanın değişik yörelerinden gelen isimsiz kınalı kahramanlar, Çanakkale'de ortak bir gayeyle hareket etmişler, kutlu ceddimizin emaneti olan mana yüklü topraklarımızın savunulması uğruna canlarından seve seve vazgeçmişlerdir. Tarihin her döneminde, emperyalist güçlerin milletimizin varlığına kast eden girişimlerine, inanç ve azimle karşılık verilmiş, çok yönlü saldırılar milletimiz tarafından her zaman boşa çıkarılmıştır.
Al bayrağımızın renginin şehitlerimizin kanlarından aldığı düşünüldüğünde, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizeleri, mukaddesatı uğruna gözünü kırpmadan canlarını verenler sayesinde bugün var olduğumuzu açıkça kanıtlamaktadır. Bu itibarla, milletimizin binlerce yıllık bağımsız ve onurlu yaşaması, ̶
;bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş” kahraman şehitlerimizin gözleri kamaştıran mücadelesinin sonucunda olmuştur.
Çanakkale’de; düşman kuvvetlerinin madden üstünlüğü, vatan sevgisi karşısında bütün anlamını yitirmiş, teknolojik güç; cesaret ve kararlılık karşısında çaresiz kalmıştır. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimiz; devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır.
Ne üzücüdür ki, içinde bulunduğumuz zaman diliminde; milletimize yönelik tehditlerde azalma olmamış, aksine kaygı verici bir artış yaşanmıştır. Dün olduğu gibi, bugün de aziz milletimiz varlığını devam ettirebilmek için şehitler vermekte, buna karşılık vatanımızın dirliğinden rahatsızlık duyan odaklar ihanet tohumlarını fütursuzca saçmaktadırlar. Ayrıca, siyasi sorumluluk mertebesinde bulunanların, devlet ve millet uyumunu sarsan tavır ve eylemleri sonucunda; toplumsal huzur ve güven ortamı ciddi düzeyde zedelenmiş durumdadır.
Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını bu topraklara akıtarak Hakka ulaşan bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, aziz hatıraları önünde hürmetle eğiliyorum. Allah şehitlerimizin ruhlarını şad etsin.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.