MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ ALİMOĞLUNU ZİYARET ETTİ

MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ ALİMOĞLUNU ZİYARET ETTİ

VALİ ALİMOĞLU:BİR İŞİN GÜZEL OLDUĞU 40 SENE SONRA DA BAKINCA GÜZEL DURMALI, İNSANLAR HUZUR İÇİNDE YAŞAMALI

Birlik Başkanı İnşaat Mühendisi Tuğrul ORUÇ beraberinde yeni yönetim kurulu üyelerini Valilik makamında kabul eden Vali Orhan ÂLİMOĞLU ‘Bir işin güzel olduğu 4
sene sonra da bakınca güzel durmalı, insanlar huzur içinde yaşamalı’dedi.




8 border=
>





 



Müteahhitler Birliği’nin yeni yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileyerek bir süre sohbet eden Vali ÂLİMOĞLU Birlik Başkanı Tuğrul ORUÇ’tan bilgi aldı.


Vali Orhan ÂLİMOĞLU yaptığı açıklamada Türkiye’de çok bina yapıldığını ancak estetik ve sağlamlık noktasında hem mal sahiplerinin hem de bina, işyeri ve fabrika inşaatlarını yapan mimar, mühendis ve müteahhitlerin daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.


Yapılan binaların etrafı ile de daha güzel olması gerektiğini ifade eden Vali ÂLİMOĞLU, ̶
;Müteahhit deyince ev yapan akla geliyor. Biz bu konuyu şöyle anlıyoruz. Bir işin güzel olduğu 4
sene sonra da bakınca güzel durmalı. İnsanlar huzur içinde yaşamalı. Bir müddet sonra insanlar bu nasıl yapılmış diye düşünürse bu iyi olmaz”dedi.


Başta mal sahipleri olmak üzerek mimarların, mühendis ve müteahhitlerin güzel olmayanı yapamayız anlayışı noktasına gelmesi gerektiğini belirten Vali ÂLİMOĞLU, ̶
;İnsanlar yaşadıkları yerde huzur içinde yaşamalı, hür olmalı. Aksaray’da da güzel örnekleri var. 1

yıl önce yapılan binalara bakın ne kadar ferah ve estetik. Binalarımız estetik ve sağlam olmalı, birde araları açmalıyız. İç içe girdimiz zaman olmuyor. Hür düşünmeliyiz, hür demek yanlış hesaptan kurtulmuş demek. Yanlış hesap yapmazsak yaptığımız işler güzel olur”diye konuştu.


Müteahhitler Birliği Başkanı Tuğrul ORUÇ’da yaptığı açıklamada Birliğin yaklaşık 75 üyesi olduğunu yapı denetimi ile ilgili yapılan çalışmanın ardından birliğe üye olmayan kişilerin müteahhitlik yapamayacağını bu konuda da Aksaray’da birlik altyapısını oluşturmaya başladıklarını söyledi. Aksaray’da yapılan konutların mimari ve diğer özellikleriyle beğeni topladığını belirten ORUÇ, inşaat sektörünün Aksaray’da önemli sektörler arasında bulunduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.