Kutsal Topraklara 200 Yolcu Daha

Kutsal Topraklara 200 Yolcu Daha

Aksaray’dan Umre’ye gidecek olan 200 vatandaş Müftülük önünde Somuncu Baba Cami konferans salonunda düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Aksaray’dan Umre’ye gidecek olan 2

vatandaş Müftülük önünde Somuncu Baba Cami konferans salonunda düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Gece saat

.3
da düzenlenen uğurlama törenine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Müftü yardımcısı  ile umreye gidecek vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta konuşmasında umreye gidecek olan vatandaşların ülkemizin birliğine bütünlüğüne ve İslam ülkelerinde huzurun oluşması için dua etmelerini isteyerek şunları söyledi  ̶
; Umre hayırlı bir yolculuk olduğu için sizleri uğurlamayı özellikle kendime görev addediyorum. Bizim millet olarak en büyük hasletlerimizden bir tanesi de işte budur. Düğüne bayrama gider gibi hacca ve umreye uğurlanıyorlar.2

kişi gidiyorsa 1


-15

tane hemşerimiz umre yolculuğuna çıkan kardeşlerimize büyüklerimize hayır dualarını almak için bu mekâna geliyorlar. Umrede hacda meşakkatli bir yolculuktur. Sonuçta bu meşakkate katlanmak gerekir. Dolayısıyla benim buradan özellikle sizlerden istirhamım sabırlı olmanızdır Size sabır tavsiye ediyorum. Allah sabredenlerle beraberdir diyor ya orada sabretmeniz gerekiyor. Onuda bir umrenin bir haccın gereği olarak değerlendiriyorum Orada bir kardeşinizin elinden tutmak yardım etmek oda bir ibadettir. Orada bir kardeşinizi üzmeyin. Canını incitmeyin. Ben umrenin gereğini yapacağınız kanaatindeyim.

Şu anda İslam coğrafyası cayır cayır yanıyor. Libya, Mısır, Tunus bu ülkelerin haline bir bakın. Dolayısıyla bizlerin birliğe beraberliğe kardeşliğe ihtiyacımız var. O topraklar duaların kabul olduğu mekânlar. Bol bol dua edeceksiniz. Önce kendiniz için, çocuklarınız ve yakınlarınız için, bütün Müslüman kardeşlerimiz için, birliğimiz ve dirliğimiz, barış ve huzur için bol dua edin. Bizden oralara, Allahın Resulüne selam götürün. Umrenizin gereğini yerine getirmiş bir şekilde inşallah sağ salim ailenize ve bu topraklara dönersiniz. Diyorum ve hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah Hacca gidenlere bir daha nasip etsin, umreye gidenlere de haccı nasip etsin diyorum. Hakkınızı helal edin”

Yapılan duaların ardından Başkan Nevzat Palta, Umre yolcularıyla helalleşerek kutsal topraklara uğurladı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.