KMÜ Tıp Fakültesi ilk öğrencileri ile eğitime başladı

KMÜ Tıp Fakültesi ilk öğrencileri ile eğitime başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi açılış töreni düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi açılış töreni düzenlendi.

KMÜ'de 27 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Yılmaz, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende ilk olarak, KMÜ Tıp Fakültesine ilk kayıt yaptıran öğrenci Hasan Yılmazer söz aldı. Yılmazer, "Üniversite 12 yıllık eğitim-öğretim hayatımızın, bize verilen onca emeğin, ailelerimizin ve bizlerin emeğinin bir hasadıdır. İnşallah vatanına milletine sahip çıkabilecek işinde uzman bir doktor olarak KMÜ Tıp Fakültesinin bir gururu olabilirim" dedi.

"Tıp, ilim olduğu kadar bir de sanattır"

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş, konuşmasında tıp okumanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Tıp; beşikten mezara kadar okunması gereken bir meslek. İyi bir doktor olup insanlara hizmet edecekseniz sürekli okumalısınız. Doktor olmanın en önemli özelliği dürüstlük. Bilgi sahibi, fikir sahibi, sabırlı, hizmet ehli ve alçakgönüllü olmak için de sürekli okumalısınız. Tıp ilim olduğu kadar da bir sanattır."

"Eğitim-öğretim dönemimizin hayırlı olmasını diliyorum"

Rektör Prof. Dr. Namık Ak ise, 2018 yılında kurulan Tıp Fakültesi'nin akademik gelişimi hakkında bilgiler vererek, "2021-2022 eğitim-öğretim döneminde yeni gelen öğrencilerimizle buluşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. KMÜ ailesinin bir bireyi olarak alacağınız eğitimler neticesinde ülkemizin sağlık alanındaki ihtiyacına en iyi şekilde katkı sunacağınıza inancımız tamdır. Öğrencilerimizin kendilerini mesleklerine en iyi şekilde adamaları, üniversitelerine ve fakültelerine sahip çıkarak eğitim-öğretim hayatlarını üstün bir başarı ile tamamlamaları bizler için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim dönemimizin Tıp Fakültesi öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, ülkemizin sağlık alanındaki geleceği olan öğrencilerimize başarılı bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum" şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Namık Ak konuşması sonrasında Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir süre sohbet etti.

Tören açılış konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Nazlım Aktuğ Demir'in "Covid-19 Hastalığını Anlamak', Doç. Dr. Melike Demiroğlu'nun ise "Çocuklarda SARS CoV-2 Enfeksiyonu" konularında verdikleri açılış dersleri ile devam etti.

KMÜ Tıp Fakültesi ilk öğrencileri ile eğitime başladı

KMÜ Tıp Fakültesi ilk öğrencileri ile eğitime başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.