Jandarma Teşkilatı 176 yaşında

Jandarma Teşkilatı 176 yaşında

Jandarma Teşkilatının 176.Kuruluş yıldönümü Aksaray İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tahir Aydoğmuş, Aksaray Üniversitesi Rektör Vekili Mehmet Varol, Baro Başkanı Levent Bozkurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, kamu kurumları temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez Türk silahlı kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 176 yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Başarılarla dolu 176 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne yüce milletine engin sevi ve güvenine mazhar olduğunu ifade eden Ölmez; ‘ Jandarma Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusumuzun takdirini kazanmıştır.

Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde olarak hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz.’ dedi.

Jandarmanın yurdun her köşesinde halkla iç içe büyük bir özveri ve heyecanla görev yaptığını vurgulayan Ölmez, ‘’Türk silahlı kuvvetlerin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarmanın Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde hukuk devletinin kurallarına uygun vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmaya benimsemiştir. Halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını kullanabilen milli ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeli ile Jandarma;  üstün vazife anlayışı ve büyük bir sorumluluk duygusu ile hareket ederek özveri ile verilen bütün görevleri yerine getirme gayret azim ve inancı içerisindedir.’ diye konuştu.

 

Jandarma Kıdemli Üsteğmen Ali Eti,Jandarma Genel Komutanlığının tarihçesi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Üsteğmen Ali Eti, Türk Devleti tarihinde idari, adli zabıta hizmetlerinin komutanlarca veya başbuğlarca yürütüldüğünün görüldüğünü Selçuklularda Sulta, Osmanlılarda Subaşılar, zaptiye ve yakın tarihte jandarma adıyla;  teşkilatın emniyet ve asayiş hizmetlerini yürüten askeri kolluk olarak görev yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından askeri personel ve İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli askerler tarafından tören geçişi yapıldı. Jandarma narkotik köpeğinin gösterisi, jandarmanın kullandığı araç ve gereçlerin tanıtıldığı sergi ve jandarma faaliyetlerinin yer aldığı fotoğraf sergisinin gezilmesi ile kutlama töreni sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.