İmalatçı Firmalarda Garanti Belgesi Zorunluluğu

İmalatçı Firmalarda Garanti Belgesi Zorunluluğu

ATSO Başkanı Ali ÖZTÜRK, imalatçı firmaların mutlaka ürettikleri mamullerle ilgili Garanti Belgesi düzenlemelerinin zorunlu olduğunu ve bu zorunluluğa uymayanların yüksek para cezaları ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.

ATSO Başkanı Ali ÖZTÜRK, imalatçı firmaların mutlaka ürettikleri mamullerle ilgili Garanti Belgesi düzenlemelerinin zorunlu olduğunu ve bu zorunluluğa uymayanların yüksek para cezaları ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtti. Ali ÖZTÜRK, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu :



"14.
6.2

3 tarihli ve 25138 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre; İmalatçı–üretici veya ithalatçıların, sattıkları, ürettikleri ve/veya ithal ettikleri mallar için düzenlenen ve malın garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek arızalarının en az iki yıl süreyle veya özelliği nedeniyle belirlendiği ölçü birimi içerisinde, ücretsiz olarak yenisi ile değiştirilmesinin, tamirinin, bedel iadesinin veya bedel indiriminin taahhüt edildiğini ve satıcı ile tüketicinin yükümlülüklerini gösteren belgenin düzenlenmesi gerekmektedir.




Yine aynı Yönetmeliğe göre; İmalatçı-üretici veya ithalatçı firmalar, imal veya ithal ettikleri ve yönetmelik ekinde yayınlanan listede yer alan mallar için; Bakanlığa başvurarak garanti belgelerini onaylatmak ve tüketicilere verilecek garanti belgesi düzenlemek zorundadırlar. Bu Yönetmelik hükümlerine göre hazırlanacak garanti belgesinin tasdik edilerek tüketiciye verilmesini temin etmekle satıcı, bayi, acente ya da temsilcilikler yükümlü ve sorumludurlar. Servis istasyonlarında yapılan onarım ve parça değişimi işlemleri sonucunda verilen fatura, bu Yönetmeliğin öngördüğü garanti şartlarını içermesi kaydıyla, garanti belgesi yerine geçer hükmü mevcuttur. Ayrıca, bu yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenlerin yüksek para cezalarına muhatap olacakları belirtilmektedir.





Buna göre; yukarıda bahsi geçen yönetmelik kapsamında makine veya mal üreten tüm esnaf ve işadamlarımız, cezaya muhatap olmamak için en kısa sürede Garanti Belgesi için gerekli başvuruları yapmalıdır." dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.