Ihlara Vadisi'nde Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Ihlara Vadisi'nde Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Ihlara Vadisinde yürüyüş yollarının yenilenmesi ve çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Ihlara Vadisi'nde yürüyüş yollarının yenilenmesi ve çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen "Ihlara Vadisi Yürüyüş Yolları ve Çevre Düzenleme Proje" kapsamında; vadiye inilen merdivenler ile vadi içi yürüyüş yollarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

Ihlara Vadisi'ne ve kiliselere iniş çıkışı sağlayan merdivenlerin emprenye edilmiş ahşapla kaplanacağını, vadi içerisindeki tüm yönlendirme ve bilgilendirme tabelalarının tek tip olarak düzenlenerek, mevcut yürüyüş yollarının yürüyüşe daha elverişli hale getirileceğini belirten Doğan, vadi içinde belirlenen noktalara tuvalet ve büfe yapılacağını kaydetti.

Vadide yapılması gereken çalışmalara da değinen Doğan, "14 kilometre uzunluğunda, içerisinde, yüzlerce kaya oyma kilisenin bulunduğu Ihlara Vadisi'nintüm yönleriyle ziyaretçilere sunulması için daha kapsamlı çalışmaların yapılması gerekiyor" dedi.

Bunun için de Ihlara Vadisi'nin Bakanlar Kurulu kararı ile kazı bölgesi ilan edilmesini talep ettiklerini anlatan Doğan, bu amaçla yürütülecek çalışmaların uzmanlar kontrolünde başlatılması için girişimlerde bulunulduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.