İDARECİLER VE MUHTARLAR BİRARADA

İDARECİLER VE MUHTARLAR BİRARADA

Aksaray’ın idarecileri ve mahalle muhtarları Aksaray Belediyesinde düzenlenen yemekli ve geniş kapsamlı bir toplantıda bir araya geldiler.


Aksaray’ın idarecileri ve mahalle muhtarları Aksaray Belediyesinde düzenlenen yemekli ve geniş kapsamlı bir toplantıda bir araya geldiler.


Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Emniyet Müdürü Dr.Halis Böğürcü, Sağlık Müdürü Dr.Akın Südemen, Tarım Müdürü Recep Öztorun, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, Şube Müdürleri, Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve 48 mahallenin muhtarı katıldı. 


YAPILMASI GEREKENLERLE İLGİLİ TALİMAT VERECEĞİZ


Toplantının açılış konuşmasını yapan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta amaçlarının sorunları dinleyerek çözüm yolu bulmak olduğunu belirtti ve şunları söyledi ̶
;Biz zaman zaman muhtar kardeşlerimizle onlarca toplantı yapmıştık.Bu sefer ki toplantımızın amacı da sizlerle bir araya gelip, mahallelerimizle ve şehrimizle ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak.


Toplantımıza Sayın Valimizi, emniyet müdürümüzü ve diğer müdürlerimizi de davet ettik. Burada ki toplantımız belediye hizmetleri ve bir şehir hizmetleri olarak gündeme geldi.Bizim amacımız şehrin idarecileri olarak sizleri burada dinlemek.Problemlerinizi dinleyeceğiz.Valilik ve belediye olarak sizlerin önerilerinizi alacağız.Not alınması gereken konuları biz not alacağız.Yapılması gerekenlerle ilgili talimatımızı vereceğiz.Toplantımızı güzel bir şekilde değerlendirmiş olacağız.”


AKSARAY BÜYÜK ÖLÇÜDE DÜZENLİ VE HUZURLU BİR VİLAYET


Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu konuşmasında şu görüşlere yer verdi  ̶
;Aksaray vilayetimiz derli toplu bir vilayet. Büyük ölçüde huzurlu ve düzenli bir vilayet. Bizde iki sebepten dolayı toplantı olur. Bir rutin zaruri işler için birde problem çıktığı zaman huzursuzluk olursa toplantı çoğalır. Zaten biz her gün toplantı halindeyiz. Bizim bir yardımcı arkadaşlarımız var birde bizim daire müdürlerimizde yardımcılarımız. Böyle olunca zaten onlarla işleri bölüştüğümüz için mesele şu toplantının iki gayesi var bir işimiz görmek. İki sohbet ve muhabbet etmek insan olarak buna da ihtiyacımız var.Hal hatır etmeye, selamlaşmaya, görüşmeye ihtiyacımız var.Bunların ikisini de fırsata bağlıyoruz.


AKSARAY’DA YETKİLİYLE GÖRÜŞEMEMEKTEN DOLAYI AKSAYAN HİÇBİR İŞ OLAMAZ


Fakat şu var ben Aksaray’da şundan eminim İlgiliyle yetkiliyle görüşememekten dolayı aksayan bir işimiz hiç olamaz.Nitekim her arkadaşımızla ihtiyaç olduğu zaman görüşüyoruz.Vali yardımcılarımız, daire müdürlerimiz birçok işte görüşüyor.Birde iki türlü muhtarlarımız var.Bir köy muhtarlarımız var .Onlarında her işi bizim üstümüzde.Birde mahalle muhtarları var onlar biraz belediye ağırlıklı oluyorlar.Bu iş ihtiyaca göre.Şunda hiç endişem yok.Bunun aksini de hiç kimse söyleyemez.İlgili yetkili biriyle görüşememekten dolayı aksayan hiçbir iş yok.Olamaz Aksaray’da.İkincisi biz bir mahalle yardımlaşma heyetleri kurduk.Onun içine polisi, doktoru, imamı, okul müdürü herkesi koyduk. Mahalledeki her işi konuşabilirsiniz. Şunu bende arzu ediyorum muhtarlarımızla daha sık hal hatır etsek. Yüz yüze görüşsek bende istiyorum Köylerin bütün zimmeti bizim üstümüzde  olmasına rağmen özel idare valilik olarak.Onların yarısına gidemedim daha.Kasabalarımızda dahi gidemediklerimiz var.Dostane toplantıları biraz daha yapabilirsek iyi olur ama mesela ben beni ziyarete gelenlerin çoğunu iade-i ziyarete gidemedim.İstemediğimden değil,işte daireye girdiğiniz zaman işten güçten çıkılmıyor.O bakımdan birbirimizi mazur göreceğiz.


BELEDİYE VE EMNİYET RESMİ NİKÂH KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR MUHTARLARDA BU KONUDA YARDIMCI OLMALI


Biz ilimizin bütün meselelerini sahipleniyoruz. Bunlardan bir tanesi de bazı vatandaşlarımız çeşitli sebeplerden dolayı evlenmişler ama resmi nikâhları eksik kalmış. Bunları dahi düşünüp belediyemizle emniyet müdürlüğümüz işbirliği yapıyorlar. Sağ olsunlar. Bunların o eksik kısmını da tamamlayalım. Bu konuda da muhtar arkadaşlarımızdan yardım bekleriz. Bu durumda olanları duyurmak ve intikal ettirmek gerek. Biz mahalle yardımlaşma heyetlerini biz çok geniş bir gaye ile kurduk. Yani mahallemizin her işini beraberce istişare ederiz


AKSARAY’DA ÇOK FAZLA ŞİKÂYET BİRAZ AYIP OLUR


İyi gelişmeler olduğunu biliyoruz. Aksaray biliyorsunuz eğitim dediğimiz için okul binasıysa az bir eksik vardı zaten bizim geldiğimizde onları da süratle tamamlıyoruz. Merkezde bina işi kalmadı gibi bir şey. Öğretmen eksiğimiz büyük ölçüde yok. Hastanelerimiz iyi çalışıyor. Tarım müdürlüğümüz iyi çalışıyor. Belediyemizi biliyorsunuz iyi çalışıyor. O bakımdan Aksaray’da çok fazla şikâyet biraz ayıp olur. Ama daha iyisi için uğraşacağız hep beraber. Her gün daha iyisine uğraşacağız. Ben daha iyi olacağımıza inanıyorum.


Bu toplantı için Özellikle başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada neyi konuştuk. Komşularımızdan şikâyet ettik. Yani birbirimizden şikâyet ettik. Sizde biraz mahalle toplantılarını artırın.Komşuluğu geliştirin.Birbirimizi biraz kollayalım.Selamlaşmayı artıralım.Sohbet edelim.Eksiğimiz tamamlayalım.Her fırsatta görüşürüz.Ama herkes mıntıkasına biraz baksın.O zaman her şey kolay olur.”


Yapılan konuşmaların ardından Vali Alimoğlu ve Başkan Nevzat Palta mahalle muhtarlarının sorunlarını tek tek dinleyerek sorunlara çözüm bulunması konusunda ilgili müdürlere talimat verdiler.


MUHTARLAR TEŞEKKÜR ETTİ


Toplantı sonrası Muhtarlar adına konuşan Paşacık Mahallesi muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik, bu tür toplantıların sık sık yapılmasını arzu ettiklerini belirterek böylesine güzel ve geniş kapsamlı bir toplantı düzenlediği için Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.