Hemşerimiz Özden TOPRAK CHP den İstanbul Adayı Oldu

Hemşerimiz Özden TOPRAK CHP den İstanbul Adayı Oldu

Aksarayımızın tanınmış Hukukçularından Av.Ali Rıza Toprak ın ve Gelveri Sanatevi sahibi Saliha Toprak ın kızları olan Özden Toprak CHP İstanbul 2.Bölgeden Aday Adayı oldu

Aksarayımızın tanınmış Hukukçularından Av.Ali Rıza Toprak'ın ve Gelveri Sanatevi sahibi Saliha Toprak'ın  kızları olan Özden Toprak CHP İstanbul 2.Bölgeden Aday Adayı oldu

 



CHP'den İstanbul 2. Bölgeden aday olan Özden Toprak, iddialı projelerle yeni dönemin renkli isimlerinden birisi olacak.


Adaylığının CHP tarafından son derece olumlu karşılandığını belirten Toprak, "Siyasette gençliğimin dinamizli ile yeniliklere imza atmak istiyorum.Siyasetin dilini değiştirmeye talibim.Bunun yanında hükümetin 'ithal öğretmen' projesine karşılık çok daha milli ve bizden olan bir proje hazırladım.Bu projelerimle hem siyasetin üslubunu hem de eğitimin şeklini değiştireceğine inanıyorum" dedi.


Adaylığını açıkladıktan sonra çok olumlu tepkiler alan Özden Toprak, bugünlerde seçim bölgesinde halkın içinden çıkmıyor.Toplantı üstüne toplantılar yapan Toprak, CHP yönetiminin de gözdesi durumunda.




ÇOCUKLARIMIZA İNGİLİZCE ÖĞRETMEK İÇİN YURTDIŞINDAN ÖĞRETMEN GETİRMEYE GEREK YOK


            AKP’nin çocuklarımıza ingilizce öğretmek için yurtdışından öğretmen getirme projesi hiçbir biçimde fayda sağlamayacak, aksine karmaşayı daha da artıracak bir projedir.


            Ülkemizde binlerce ingilizce öğretmeni iş bulamazken yurtdışından öğretmen ithal etmek toplumsal vicdanı da yaralayacaktır.


            Oysa son derece yaratıcı fikirlerle ve uygulanması kolayprojelerle yabancı dil probleminin çözümü pekala mümkündür.


            Yabancı öğretmenlere ayrılacak kaynak tam bir israftır. Özkaynaklarımızın ve eğitim bütçemizin çok daha rantabl kullanılması gerekir.


            Bu noktada bizim asıl güvenmemiz ve harekete geçirmemiz gereken kaynağımız, kendi yetişmiş insan kaynağımız olmalıdır.


            İngilizce Yaz Kampları Projesi


Bu projeyle; Türkiye’nin dört bir yanında açılacak yaz kamplarında bütün ilköğretim öğrencilerimiz için İngilizce öğrenme ve pratik yapma olanağı tanınacak. Ayrıca çocuklarımız müfredatta yer almayan Türk Dilimizin güzel ve etkili konuşulması, diksiyon, fonetik, artikülasyon eğitimleri de alacaklar. Türk Dilinin de bir fonetiği olduğunu erken yaşlarda bu imkânlardan faydalanarak öğrenmiş olacaklar. Öğrencilerimiz bu kamplarda hem eğitim alacak hem iyi vakit geçirecek hem de birlikte yaşamanın kurallarını kamp ortamında öğrenecekler. 


Hepimizin bildiği gibi ülkemizde ana dili seviyesinde İngilizce bilen, ancak öğretmen olmadığı için öğretmesine de izin verilmeyen sayısız vatandaşımız var. Örneğin TOEFL IBT skoru 1

civarında seyreden üniversite mezunu birçok kamu ve özel sektör çalışanımız var. Bu projeyle kamudan, özel sektörden ve iş arayanlardan ana dili seviyesinde İngilizce bilen birçok vatandaşımızı, ilköğretim öğrencilerimize >pratik yaptırmak üzere kamplara davet edeceğiz. Kamu çalışanları ücretli izinde sayılacak, özel sektör çalışanları ise izinlerini daha iyi değerlendirip fazladan gelir elde etme imkanı bulacaklar.


Bunun yanı sıra Fonetik-Diksiyon vb dersler de İletişim Fakültelerinden veya benzeri eğitim kurumlarından mezun olmuş medya sektöründe iş bulmakta zorlanan sayısız uzman öğretici tarafından verilecek.


Halen dünyanın çeşitli yerlerinde, örneğin Rusya’da birçok İngilizce dil kampı bulunmakta ve çocukların yaz tatillerini çok iyi değerlendirmelerine olanak sağlanmaktadır. 


Söz konusu proje kırk bin yabancı öğretmeni ülkemizde istihdam etmek ve konaklatmaktan hem kolay, hem ucuz hem de çok daha faydalı olacaktır. Çocuklarımıza yalnızca İngilizce değil, toplum içinde nasıl davranılması gerektiği, diksiyon, fonetik, artikülasyon ve toplum karşısında konuşma yeteneği, sorumluluk alma kabiliyeti ve daha birçok erdem aşılamayı planladığımız kamplarımız; yalnızca seçkin azınlığın gidebileceği okullarda uygulanan bir pilot program olmayacak, bütün ilköğretim öğrencilerimizi kapsayacaktır.


Avrupa Birliği hibe desteği ile de gerçekleştirilebilecek bu proje hem iş bulamayan sayısız uzman için gelir kaynağı olabilecek hem de öğrencilerimizin ücretsiz eğitim almalarına olanak sağlayacaktır. Böylece eğitim konusundaki fırsat ve imkan eşitsizliğinin önüne geçilmesi ile ilgili de büyük bir adım olacaktır.


Yurtdışından öğretmen ithal ederek yabancı dil problemi çözülemez. Çözüm dışarıda değil içeridedir.


ÖZDEN TOPRAK


CUMHURİYET HALK PARTİSİ İSTANBUL 2. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI


-          1978 Ankara doğumluyum


-          CHP’nin kuruluşundan itibaren her kademede görev almış; CHP felsefesini özümsemiş bir ailenin ferdiyim.


-          Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi RTV mezunuyum


-          Yüksek lisansımı Marmara Ün. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladım


-          Beykent Ün. Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Bölümü’nde doktora yapmaktayım


-          Aktif olarak iki özel kurumda Diksiyon, Etkili ve Güzel Konuşma, Fonetik, Artikülasyon, Protokol ve Görgü Kuralları dersleri vermekteyim


-          TGRT, TRT, Flash TV, Kanal 7, ATV, Akıllı TV, İstanbul TV gibi>televizyonlarda programcılık, editörlük, sunuculuk, spikerlik, seslendirme ve röportajlar yaptım


-          Star, Cumhuriyet ve hürriyet.com.tr’de çok sayıda haber ve röportajlarım yayınlandı


-          İyi derecede İngilizce bilmekteyim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.