
GÜLAĞAÇ, Emıtt Fuarı'nda 10 Bin Yıllık Tarihini Ve Doğal Güzelliklerini Tanıtacak
Gülağaç ilçesinin 10 bin yıllık tarihini ve doğal güzelliklerini 15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtacağı bildirildi.
Orta Anadolu'nun ilk yerleşimine ev sahipliği yapan Gülağaç ilçesinin 1
bin yıllık tarihini ve doğal güzelliklerini 15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtacağı bildirildi.
Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teğmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülağaç Kaymakamı'nın önderliğinde Gülağaç ilçesine bağlı belediyelerle bir araya gelerek Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 1
ve 13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan EMITT Fuarı'na katılacaklarını söyledi.
Fuarda tuttukları stant ile Gülağaç'ın Kapadokya'daki yerini ve önemini tanıtacaklarını belirten Teğmen, ''Gülağaç, Kapadokya'da insanların yerleştiği ilk yer olmasının yanı sıra en fazla yeraltı şehrine sahip ilçedir'' dedi.
Gülağaç'ın turizm potansiyelinin Kapadokya'nın keşfedilmemiş yönü olduğunu kaydeden Teğmen, şunları ifade etti:
''Orta Anadolu'da ve Kapadokya'da insanlar ilk olarak Gülağaç'taki Aşıklı Höyük'te yerleşik hayata geçtiler. Burada gelişen medeniyet birçok ilklere imza atarken, ilk beyin ameliyatını da yaptılar. İlçemiz sınırlarında bulunan Güvercinkayası ören yerinde ise Anadolu'nun ilk sur duvarı bulunuyor. Yeraltı şehri açısından da Kapadokya'nın en büyük yeraltı şehri ilçemizde ve her beldemizde bir yeraltı şehri bulunuyor. Turizme açık olan Saratlı yeraltı şehrimizi ziyaret eden yabancı turist sayısı 1
bini geçti. Yeni yer altı şehirlerimizin de turizme açılması için çalışmalar devam ediyor.''
Gülağaç'ın doğal güzellikleriyle de keşfedilmeyi beklediğini vurgulayan Teğmen, ''Gülağaç'ta Bakı ve Kayı gölleri birer kuş cenneti ve büyüleyici bir doğal güzelliğe sahipler. Kapadokya'nın krater gölünün de bir bölümü ilçemiz sınırları içinde ve termal zenginliğiyle birlikte bu yıl turizme kazandırılıyor. Sofular Vadisi, Bekar Sultan Türbesi, tarihi evlerimiz de turizme kazandırılmayı bekleyen değerlerimiz'' dedi.
-AŞIKLI HÖYÜK KÜLTÜR TURİZMİNE AÇILDI-
Teğmen, Gülağaç'taki Aşıklı Höyük'ün de kültür turizmine açıldığını belirtirken, şöyle devam etti:
''Aşıklı Höyük'te yapılan müze evlerle 1
bin yıl önce burada yaşayan insanların hayatı yansıtılıyor. Çatıdan girilen evler ilk yılında yüzlerce yabancı turist tarafından gezildi. Bu evlere ek olarak kazı alanı üzerine yapılan koruma sistemi de bu yıl tamamlanacak ve turistle kazı alanını da gezebilecekler. Gülağaç Kapadokya turizmine zenginlik katacak.''
EMITT fuarına Gülağaç'ın bir bütün olarak katıldığını kaydeden Teğmen, ''Fuara Gülağaç, Saratlı, Gülpınar, Sofular, Bekarlar, Demirci belediyeleri olarak birlikte katıldık. Stantın yanında broşür ve afişler bastırdık. En önemlisi de Gülağaç'ın turizm potansiyelini ortaya koyan bir tanıtım kitabı hazırlattık'' diye konuştu.
Teğmen, yaptıkları çalışmanın bir başlangıç olduğunu ve Gülağaç'ta turizmi canlandıracaklarını sözlerine ekledi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.