Eskil'de Devlet Hastanesi tepkisi! Hastane birilerinin iş kapısı oldu!

Eskil'de Devlet Hastanesi tepkisi! Hastane birilerinin iş kapısı oldu!

Eskil'de 15 senedir hizmet veren Eskil Devlet Hastanesi'nin halkın hizmetlerine yeterince cevap verememesi ve sadece 2 adet uzman doktorun görev yapması ilçede tepki görüyor.

İşte Eskil'in tek gazetesi haftalık olarak yayınlanan Eskil Gazetesi bu konuyu bu hafta gündeme taşıdı. Gazetede yer alan haberde hastanenin Eskilli'ye vaat edildiği C kategorisinde yer alacak bir hastane durumuna getirilme yerine ilçede "birilerinin iş kapısı haline geldi" ibaresi dikkat çekti.

İşte gazetede yer alan o haber...

Hani hastanemiz C olacaktı?

Hastanede yetirince uzman doktor ve ekipman neden yok?

Hani hastane C kategorisine geçecekti?

Anestezi Cihazı Aksaray Devlet Hastanesine Gönderildi mi?

Eskil Devlet Hastanesi birilerinin iş kapısı haline mi geldi?

Başhekim olmak isteyen çocuk doktoru bu amacına ulaşmayınca başka bir hastaneye mi gitti?

İlçemizde hizmet eden Eskil Devlet Hastanesi vatandaşların gündeminden düşmüyor. Hastaneyle ilgili şikayetlerini sık sık dile getiren vatandaşlar, hastanede yeteri kadar uzman doktor ve ekipman eksikliğinden yakınıyorlar. Hastane hakkında çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Geçtiğimiz günlerde hastaneye başhekim olmak isteyen çocuk doktorunun isteği gerçekleşmediği için başka bir hastaneye gittiği yönünde iddialar var.

Hastanenin  C kategorisine geçip, 50 bin nüfusa hitap edecek hale getirileceğini söyleniyordu. Hastanemizin ameliyathanesi açılacak, diyaliz ünitesi çalıştırılacak, doğum için Aksaray’a hastalar gönderilmeyecek, bölgeye hitap edecek bir hastane haline getirilecekti. Fakat 2 yıl  gibi bir süre geçmesine rağmen değişen bir şey olmaması dikkatlerden kaçmıyor. Eskil Devlet Hastanesinde bir kaç uzman doktorlar, birkaç pratisyen doktor dışında doktor olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Anestezi Cihazı Aksaray Devlet Hastanesine Gönderildi mi?

Eskil Devlet Hastanesinde ameliyathanenin açılması için alınan anestezi cihazının Aksaray’a gönderildiği iddiaları gündeme düşmeye başladı. Gazetemize konu hakkında telefonla bilgilendirme yapan vatandaşlar,” Hastaneye ameliyathane için anestezi cihazı alınmış fakat cihaz Aksaray’a gönderilmiş. Eskil Devlet Hastanesi ne zaman ameliyat etmeye başlayacak. Eğer cihaz Eskil’e lazım değilse neden alındı?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

 

Devlet Hastanesinin En İyi Hizmet Eden Yeri Diş Bölümü

İlçemiz Devlet Hastanesinde vatandaşlar diş bölümünden memnunlar. İki adet dişçinin hizmet ettiğini ifade eden vatandaşlar” Hastanemizde diş doktoru sıkıntısı yok. Çünkü ne zaman istesek diş bölümünde tedavimiz oluyor. Bu yönüyle hastanemiz oldukça iyi durumda” dediler.

Hastane Birilerinin İş Kapısı Olmamalı

Hastanenin iş kapısı haline getirildiğini savunan vatandaşlar,” Hastane yönetimi galiba zamanını taşeron işçilerin çalışıp çalışmadıklarını kontrol etmekle geçiriyor. Siyasiler ise Hastaneye işçi alımı konusunda iyi çalışıyorlar. Siyasiler hastanede şu ya da bu kişi çalışsın telaşesine düşmesinler. Hastaneye partililerini yakınlarını yerleştirme çabasında değil, hastaneyi nasıl büyütürüz, nasıl daha kullanışlı hale getiririz çabası içerisinde olmalılar” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.