Eksi 40 dereceye kadar etkili ‘BELÇÖZ’ yol ve kaldırımlarda kullanılmaya başlandı

Eksi 40 dereceye kadar etkili ‘BELÇÖZ’ yol ve kaldırımlarda kullanılmaya başlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı BELPLAS tarafından üretilen buz çözücü solüsyon "BELÇÖZ', Başkent'in yol ve kaldırımlarında kullanılmaya...

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı BELPLAS tarafından üretilen buz çözücü solüsyon "BELÇÖZ', Başkent'in yol ve kaldırımlarında kullanılmaya başlandı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından üretilen BELÇÖZ'ün detayları hakkında bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da etkili olan kar yağışının ardından buzlanmaya karşı yol ve kaldırımlarda uygulanan eksi 40 dereceye kadar etkili çevre dostu solüsyon BELÇÖZ'ün hiçbir canlıya zarar vermediğini, buzlanmaya karşı etkin rol oynadığını ve maliyetlerde ciddi oranda düşüş sağladığını belirtti.

BELPLAS tarafından 6 aylık AR-GE çalışması sonrası kar ve buzla mücadelede kullanılmak için üretilen buz çözücü solüsyon, çevre dostu özelliğiyle dikkat çekiyor. Hiçbir canlıya zarar vermediği gibi aşındırıcı etkisi olmadığından asfalta, betona, kaldırımlara, metal aksamlara ve taşıtlarda arıza ve tamirat gerektirecek bozulmalara da yol açmayan BELÇÖZ, kar ve buzla mücadelede büyük kamyon veya tuzlama araçlarının giremediği yerlerde de kolaylıkla kullanılıyor. Ana arter, cadde ve bulvarların yanı sıra kaldırımlar, hastane girişleri, metro giriş ve çıkışları, yaya üst ve alt geçitleri gibi birçok noktada uygulanabilen solüsyon, buz oluşumunu önleyici etkisini eksi 40 dereceye kadar gösteriyor.

Buz çözücü solüsyon üreten firmalara göre çok daha az maliyetle üretim gerçekleştirdiklerini belirten BELPLAS Genel Müdür Yardımcısı Ali Tokmak, "Ankara'da kuvvetli kar yağışının başladığı ilk günden itibaren buz çözücü solüsyonu kullanıyoruz. Fen İşleri Daire Başkanlığına ait 18 ton kapasiteli 8 tankerle Ankara'nın ana arterlerinde uygulama yapıyoruz. Diğer taraftan Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile birlikte hastane önleri, yaya üst geçitleri, ANKARAY ve Metro girişlerine 7/24 solüsyon uygulaması yapmaktayız. Üretilen buz çözücü solüsyonların hiçbir canlıya, çevreye ve araçlara zararı bulunmuyor. Kalıcı bir özelliğe sahip solüsyonlar, yağış öncesi kuru ortamlarda atıldığında etkisini 48 saat göstermektedir. Kar ve buzla mücadelemiz gece-gündüz 3 vardiya şeklinde aralıksız devam ediyor" dedi.

Eksi 40 dereceye kadar etkili ‘BELÇÖZ’ yol ve kaldırımlarda kullanılmaya başlandı

Eksi 40 dereceye kadar etkili ‘BELÇÖZ’ yol ve kaldırımlarda kullanılmaya başlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.