EGEMEN BAGIŞ AKSARAY'DA

EGEMEN BAGIŞ AKSARAY'DA

Aksaray'a Gelen Devlet Bakanı ve Basmuzakerecı Egemen Bagıs, Ak Partı Il Baskanlıgı Tarafından Beledıye Tıyatro Salonu'nda Duzenlenen Turkıye Bulusmaları Programına Katıldı.

Aksaray'a Gelen Devlet Bakanı ve Basmuzakerecı Egemen Bagıs, Ak Partı Il Baskanlıgı Tarafından Beledıye Tıyatro Salonu'nda Duzenlenen Turkıye Bulusmaları Programına Katıldı.



Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Türkiye Buluşmaları’ adlı programa katılmak üzere Aksaray’a geldi. Bakan Bağış, ilk olarak Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ardından Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Belediye Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa katıldı.



Avrupa Birliği sürecine değinen Bakan Egemen Bağış, sürecin dönemin başbakanlarından Adnan Menderes zamanında başladığını belirtti.






Egemen Bağış, ”1959 yılında rahmetli Menderes süreci başlattı. 1963 yılında İnönü resmileştirerek, Ankara anlaşmasını gerçekleştirdi. Türkiye’de bugün 165 üniversite oldu. Bugün Almanya’ya giden insanların çocukları birer imparator, futbolcu, mühendis oldular. Her biri iş sahibi oldu. Avrupa Birliği sürecinde kendi başbakanını idam eden ülkeden çıktık. Artık kendi imkanlarıyla ayakta duran bir ülke olduk. Farklı dillerde, televizyonlar kurularak, farklı dillerde yayın yapıldı. Avrupa Birliği projesinde Türkiye olmasa eksik kalır. Aksaraysız ve Türkiyesiz bir Avrupa birliği eksik olur” dedi.





CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bakan Egemen Bağış şunları söyledi: ”Avrupa Birliği süreci Cumhuriyetimiz döneminde en önemli süreçtir. 45 yıl havanda su dövenler, bugün tutmuş Gandi Kemal, ’Avrupa Birliği’nin önünde en büyük sıkıntı, Ak Parti’ diyor. Bizim çakma gandi, ortamı boş bulmuş orda kılçıksız balık yemiş, aklına geleni söylemiş. Sizin partinizin iktidar olduğu dönem halk neler çekti. Seçmen listesine adını bile yazdırmayı unutuyor.”






-"AVRUPALI KADDAFİ'LER"-


Bugün TBMM'de Libya ile bir tezkerenin görüşüldüğünü, bu nedenle Aksaray'a geç kaldığını belirten Bağış, "Arkadaşlar biz Libya'daki kardeşlerimize namlu uzatan ülkelerden biri olmayacağız. Ama biz Libya'daki kardeşlerimize yardım eli uzatacağız. Biz orada şu anda sıkıntı içinde olan kardeşlerimize insani yardım malzemelerinin ulaştırılabilmesi için önemli yardım yapacağız. Orada gerekirse insani yardım koridorları kuracağız. O insanların gıdaya, ilaca, suya, şefkate ihtiyaçları var. Onlar bizim kardeşlerimiz. Bizim ceddimiz orada savaşmış. Kardeşlerimizi orada yalnız bırakamayız. Hele hele oldu bittiye getirmeye çalışan, uluslararası kurumların toplanmasını beklemeden bir takım saldırılar yapmaya kalkan Avrupalı Kaddafi'lere hiç bırakmayacağız. Türkiye'nin küresel bir Aktör olduğunu, barış için, insanlık için oralarda çabalamaya çalıştığını bütün dünyaya bir kez daha göstereceğiz" diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.