
(DEPLASMAN ÖZEL HABER ) BASKI ALTINDA GELEN MAĞLUBİYET
Deplasmanlı Bölgesel lig 6. grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Yeni Aksarayspor deplasmanda karşılaştığı grup lideri Manavgat Evrensekispor’a her iki yarıda yediği gollerle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Deplasmanlı Bölgesel lig 6. grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Yeni Aksarayspor deplasmanda karşılaştığı grup lideri Manavgat Evrensekispor’a her iki yarıda yediği gollerle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Temsilcimiz bu mağlubiyetin ardından şampiyonluk yarışında büyük yara alırken, Evrensekispor ise aldığı üç puanla şampiyonluk yarışında büyük bir engeli daha aşarak büyük avantaj elde etti.
Manavgat Evrenseki stadında oynanan maç öncesinde saha dışında ve saha içerisinde yaşanan olaylar maça gölge düşürdü. Maç öncesinde saha içerisinde ısınmaya çıkan futbolcularımıza çirkin sözler söyleyerek sözlü sataşmalarda bulunan ve bir futbolcumuza kafa atarak yıldırmak isteyen Evrensekispor futbolcularına yaptıkları çirkin hareketler hiçte yakışı kalmadı. Çok geniş alınan güvenlik güçlerine rağmen otobüslerimizin camlarının kırılması ise maç öncesi takım futbolcularının ve taraftarlarımızın oldukça moral motivesini bozdu.
Maça iki takımda temkinli başladı. İlk ciddi tehlikeli atak temsilcimiz Aksarayspor’dan geldi. 14. dakikada Bekir sol kanattan getirdiği topu ceza sahası dışında Koray Balcıoğlu ile buluşturdu. Ceza sahasının dış yay üzerinde topun gelişine çok iyi vuran Balcıoğlu’nun topu üst direğin içine çarptı yere düşüp çizgiyi geçen top tekrar dışarı çıktı. Hakem bu pozisyonda devam kararı verince Aksarayspor mutlak bir golden oldu. Bu pozisyonun aynısı iki hafta önce Beşiktaş, Karabük maçında yaşanmış Beşiktaş’ın nizami golü verilmemişti. Bu pozisyonda da hakemler kaçırdı. Maçın 24. dakikasında Turgut Yılmaz’ın yaklaşık 3
metreden attığı golle 1-
ön geçen Evrensekispor ilk devreyi de bu skorla galip kapattı.
Maçın ikinci devresine çok iyi başlayan Aksarayspor rakip kalede Koray Balcıoğlu ile gol ararken Balcıoğlu’nun ceza sahası dışında dört futbolcunun arasında kalarak yerde kalmasına devam diye orta hakem bu pozisyonda büyük hata yaptı. Defans oyuncusu Levent attığı uzun topla orta sahada golcü zaferi topla buluşturdu. Defansımızın da ileriye çıktığı bu pozisyonda topla ceza sahamıza giren Zafer Sever kaleci Hasan’ın solundan topu filelerle buluşturunca skor 2-
oldu. Bu golün ardından farkın açılması beklenirken, oyunu bırakmayan Aksarayspor rakip kalede baskı kurmaya başladı. Maçın 57. dakikasında ceza sahamızın içinde kendini yere bırakan golcü Zafer’in hareketini hakemi aldatmaya yönelik bulunca Zafer ikinci sarıdan kırmız kartla oyun dışı kaldı. On kişi kalan rakibi karşında tamamen golü düşüne Aksarayspor defans oyuncusu İhsan’ı çıkardı yerine Emre Arslan’ı aldı. Adete ev sahibi takım Evrensekispor’u sahasına hapseden temsilcimiz aradığı golü 65. dakikada Bekir Özcan ile buldu 2-1. Bu golün ardında golü kabullenemeyen Evrensekispor futbolcuları hakeme koşarak itiraz etseler de sonuç değişmedi. Bu sezon ilk defa resmi maçta Aksarayspor’un formasını giyen Yasin Yeşilyurt oynadığı futbolla verdiği kritik ara pasları ile Bekir’i iki kez mutlak gol pozisyonuyla buluştursa da Bekir bu pozisyonları değerlendiremeyince beraberlik golü de gelmedi. Son yirmi dakikada oyunu tamamen kendi sahasında kabullenen ve orta sahaya dahi çıkamayan Evrensekispor kalesinde çok ciddi gol pozisyonları verse de temsilcimiz bu pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Alınan bu mağlubiyetin ardından Aksarayspor rakibinden 6 puan geriye düşerek şampiyonluk yarışında büyük yara alırken, Manavgat Evrensekispor ise en yakın takipçisi Aksarayspor’u mağlup ederek şampiyonluk yarışında büyük bir engeli daha aşarak büyük avantaj elde etme sevincini yaşadı.
AKSARAY TARAFTARI BÜYÜLEDİ:
Manavgat deplasmanına yaklaşık 2
seyirci ile giden temsilcimiz Aksarayspor maç öncesi yapılan bütün çirkin olaylara rağmen yılmayarak 9
. dakika boyunca takımlarına tam destek vererek deplasmanda yalnız bırakamadılar.
Aksarayspor'un deplasmanda grup lideri Manavgat Evrensekispor’a 2-1 mağlup olduğu maçta tribünler izleyenleri büyüledi. Özellikle maçın ikinci devresinde daha da etkili olan Aksarayspor taraftarı takımlarının mağlup olmasına rağmen 9
dakika Aksarayspor'a destek verdi. Maç sonrası Teknik direktör Serkan Aydın, yaptığı açıklamada taraftardan övgüyle söz etti. Maç boyunca kendilerine verdikleri tam destekten dolayı da teşekkür etti.
7 ANTALYASPOR TARAFTAR GRUBU EVRENSEKİSPOR’A DESTEK VERDİ:
Manavgatspor yönetimi otobüslerle
7 Antalyspor’un en ateşli taraftar grubunu maça getirerek 9
. dakika boyunca takımlarına tam destek verdirdiler. Bununla da yetinmeyen yönetim kurulu maçın ikinci devresinde en ateşli taraftarlarını grubumuzun yan tarafına getirerek seyircimize sözlü sataşmalarda bulundursalar da bunların tahriklere kapılmayan ve yılmayan seyircimiz takımlarına tam destek vererek yaptıkları şovlar ile Antalya taraftar grubuna ders verdiler.
BİLETLER 2
TL OLUNCA TARAFTAR ÇILDIRDI:
Maç öncesi seyircilerimizin sahaya girmemesi için bilet fiyatlarını inanılmaz bir şekilde artıran Manavgat yönetimine seyircilerimizden büyük tepki geldi. Manavgat yöneticisinin 2
Tl vermeyen kesinlikle giremez sözleri taraftarı tamamen çileden çıkardı. Yedi saatlik yorucu yolculuğun ardından şaşkına dönen seyircinin imdadına yine Aksarayspor kulüp Başkanı Ali Karakuş yetişti. Yönetim tarafından biletleri alınan seyirciler bir saatlik bir beklemenin ardından maça zorda olsa girebildiler.
OTOBÜSLERİN CAMLARI KIRILDI:
3 Otobüs taraftar grubuyla maça giden
Aksarayspor’un takımın ve taraftar grubunun bindikleri otobüslerin alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen camları kırıldı.
7
YAKIN ASKERİ TİM GÖREV ALDI:
Maç öncesi gergin anlar yaşandı. Büyük güvenlik önlemlerinin alındığı maçta 7
yakın güvenlik güçleri görev alarak son yıllarda süperlikte bile alınmayan önlemlerinin alınması maçın önemini bir kez daha gözler önüne seri. Alınan bu güvenlik önlemlerine rağmen Aksarayspor kafilesini taşıyan otobüsün ve seyircileri taşıyan otobüslerin alınan galibiyete rağmen camlarının kırılması, bunun tersi olup Aksarayspor’un maçı kazanması halinde ise neler olabileceğini kestirmek hiçte zor olmasa diyoruz.
YASİN YEŞİLYURT İLK MAÇINDA BÜYÜLEDİ:
Aksarayspor’da bu sezon ilk defa Manavgat Evrensekispor karşısında forma giyen Yasin Yeşilyurt, iki yıldır ayrı kaldı yeşil sahalara dönme mutluluğunu yaşadı. 9
. dakika sahada kalan Yeşilyurt sahada sergilediği etkili futbolu ile hem Aksarayspor seyircisini hem de Manavgat seyircisini büyüledi. Alex’in sitilini andıran futbolcu ileri maçlar adına tribünlere çok seyirci çekeceği benziyor.
ERSİN ARSLAN
YENİ AKSARAY GAZETESİ SPOR MÜDÜRÜ
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.