Cumhurbaşkanı Erdoğan “İçme Suyu Sorunu Çözülüyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İçme Suyu Sorunu Çözülüyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle İftarı Programı ve partisinin Aksaray’da düzenlediği miting programı için Aksaray’a geldi.

Aksaray’da 15 Temmuz Milli İrade Meydanında binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde Aksaraylılara övgüler yağdırdı. ‘Size Aşığım Aksaray’ diyen Cumhurbaşkanı “Görüyorum ki Aksaray Yeni Bir Rekora Koşuyor” diyerek 24 Haziran seçiminde Aksaray’da yeniden bir rekor daha beklediğini söyledi. Aksaray için müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçme suyu, TOKİ aracılığı ile yapılacak Sanayi Projesi başta olmak üzere Aksaray için yatırım ve projelerine değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Aksaray’da Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Milletvekili adayı Muhammed Aktaş, Vali Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

 

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Alsınsoy ile Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz’ün konuşmasından sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Gönlü güzel, yüzü güzel, kalbi güzel Aksaraylı hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Şimdi bu meydanın dili olsa da konuşsa; bu güzellikleri, bu mükemmellikleri, bu harikuladelikleri. Çok şeylere şahit oldu ama sizlerle güzelleşti. Sizlerin varlığı ile buralar daha mutlu oldu. Sözlerim başlarında söylediğim gibi, sizlerde biliyorsunuz Ramazan Ayındayız. Ramazanın huzuru, mutluluğu, bereketi her zaman üzerimize daim olsun. Sadece Ramazan ayında değil, ramazan ayından sonra birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz sürekli olsun. Dualarımız hep bu şekilde.

Bizler biliyorsunuz göreve başlayalı 4 seneyi geçti. Ve 4 sene içerisinde sizlere ne söz verdiysek, neleri yapmamız gerekiyorsa hepsini ve daha fazlasını sizlerden aldığımız güçle, sizlerden aldığımız enerjiyle teker teker gerçekleştirdik. Ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Ama tabi bu güzel hizmetleri gerçekleştirirken, işte sizlerde biliyorsunuz alt geçit çalışmaları, siloların oradan kaldırılıp yerine park yapılması, şehrimizin muhtelif yerlerine yaptığımız kapalı pazar alanları, kadın aktivite merkezlerimiz, bütün bunların hepsinin arkasında yatan en büyük güç, arkamızda güçlü bir iktidarımızın olması. Güçlü bir liderimizin olması. Bütün bunların tek başına yapılması mümkün değil. Şimdi sanayi projemiz var. TOKİ’nin sanayi anlamında Türkiye’de yaptığı en büyük projeyi Aksaray’ımızda gerçekleştiriyor. Bu projede Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve direktifleriyle oluyor. Dolayısıyla sevgili Aksaraylı hemşerilerim bizler biliyoruz, 24 Haziran’da ne yapacağımızı da biliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızı en güçlü şekilde,  en yüksek rakorlarla buradan uğurlayacağız. Bizim bir işaretimiz var ‘Rabia’ 4. İnşallah Rabia simgeleyen sayı kadar 4 milletvekilimizi buradan Ankara’ya göndereceğiz. Hep beraber bunu yapmaya var mıyız. Rabbim birlik, beraberliğimizi, Cumhurbaşkanımızı başımızda daim kılsın. 24 Haziranda da en güçlü ve en gür sesimizi buradan tüm Türkiye’ye duyuralım inşallah”  dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlediği miting programında vatandaşlara hitap etti.

Aksaray’ı ve Aksaraylıları çok özlediklerini vurgulayan Erdoğan, “Anlaşılan Aksaray da bizi özlemiş, meydan bunu söylüyor, yollar bunu söylüyor. Maşallah bugün Aksaray bir başka güzel. Karşımda yine rekora koşan bir Aksaray görüyorum. Bu meydanda 24 Haziran’ı iple çeken bir Aksaray görüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’den beri her seçimde olduğu gibi 16 Nisan halk oylamasında da Aksaray'ın yine kendilerine sahip çıktığına işaret ederek, halk oylamasında Aksaray'ın yüzde 75,5 gibi ülke ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla "evet" dediğini hatırlattı.

Aksaray’a son 16 senede, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta, toplam 11 katrilyon lira yatırım yapıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray’da TOKİ aracılığı ile yapılacak sanayi projesine değindi.

Cumhurbaşkanın Aksaray ziyaretine eşlik eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, protokolde yerini aldı.

TOKİ’nin Türkiye’de birçok projeyi hayata geçirdiğini örnek vererek açıklayan Cumhurbaşkanı, TOKİ aracılığı ile Aksaray’a Küçük Sanayi Sitesine bin 620 adet dükkan yapılacağını söyledi.

Aksaray’daki içme suyu hakkında da bilgi veren ve Mamasın Barajı’nın rehabilite edildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray’ın en önemli problemlerinden olan içme suyu meselesini çözdüklerini ve şimdi de modern bir içme suyu arıtma tesisinin daha inşa edildiğini açıkladı.

“Hızlı tren, Aksaray’ın da hakkıdır” diyen Cumhurbaşkanı Aksaray için programda olan Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı tren hattı hatırlattı ve Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde hızlı tren projesiyle ilgili çalışmanın sürdüğünü söyledi. Ayrıca Aksaray-Ulukışla hızlı tren bağlantı yolu ile ilgili olarak “İnşallah yakında ihalesine çıkıyoruz” diyerek projenin yatırım programına alındığını bildirdi.

Aksaray mitinginde binlerce kişinin coşkusuyla karşılanan ve sık sık alkışlarla sözü kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye gündemine ilişkin konuları değerlendirdi. Daha sonra Aksaray Belediyesini Pazar Pazarı alan gerçekleştirdiği mahalle iftarlarına programına katılmak üzere 15 Temmuz Milli İrade Meydanından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum