
Cihangir Fikri Saatçioğlu :Sektörlerdeki Zayıf Yönlerimizi Geliştirmeliyiz
Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Cihangir Fikri Saatçioğlu gündeme dair açıklamalarda buluındu
Yaklaşık 1,5 ay önce başlatmış olduğum aday adaylığı sürecinin son virajına girmiş bulunmaktayız. Bu süreç içerisinde yapmış olduğum farklı konularda ki basın açıklamaları ile kamuoyuna görüşlerimi aktarmıştım. Özellikle sağlık, eğitim, turizm, ekonomi, tarım ve hayvancılık sektörlerinin Türkiye ve Aksaray’daki durumundan detaylı bir şekilde bahsetmiş, sayısal verilerle destekleyerek açıklamalarımı pekiştirmiştim.
Çünkü bir şehrin kalkınması, modern refah bir seviyeye ulaşması hedefi; bu sektörlerin en etkin bir şekilde plan, program, strateji dahilinde icra edilmesine bağlıdır
Aksaray da eğitim, sağlık ve tarım ve hayvancılık, sanayi ve turizm sektörlerinin şu an itibari ile bir alt yapıya sahip olması ve potansiyeli elinde bulundurması geleceğin Aksaray’ı adına bizleri heyecanlandırmaktadır. Ama herşey de tozpembe değildir.
Aksaray’da ki eğitim, sağlık, sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık sektörlerinde ki zayıf yönlerimizi de belirli bir strateji dahilinde düzeltmemiz gerekir. Şöyle ki;
Aksaray’da ki tarım ve hayvancılık sektöründe; üretimi ve verimliliği artırmak için ürün desenin de değişiklik yapmak gerekir, toprak işlemedeki yanlışlıklar giderilmeli, kaliteli ve uygun girdi kullanımına ağırlık verilmeli, makineleşmeyi teşvik ederek kullanımı yaygınlaştırmak suretiyle birim alandan daha çok ürün alınma metotları hedeflenmeli, çiftçilerin eğitilmesi çalışmaları yapılmalıdır.
Avrupa destekli hibe fonlarından, devlet destekli kırsal kalkınma destekleme fonlarından şehrimiz yatırımcıların faydalanması için bu alanda hizmet veren danışmanlık firmalarının Aksaray’da faaliyete geçmesi gerekmektedir.
Aksaray’da ki sağlık sektöründe ise; Aksaray’da hasta başına düşen doktor, hasta başına düşen yatak sayısı hasta başına düşen ebe sayısı, hasta başına düşen alet ve edevat oranı olarak çevre illeri arasında ve bölgesinde geri sıralarda yer almaktadır
Aksaray’da eğitim sektöründe ise öğrenci başına düşen öğretmen öğrenci başına düşen derslik öğrenci başına düşen araç ve gereç itibariyle Aksaray çevre illere göre geri sıralarda yer almaktadır.
Aksaray’ın özelikle sağlık ve eğitim sektörlerinde daha fazla desteklenmesi gerekir. Sanayi sektöründe önemli aşamalar kaydetmiş olan Aksaray’ımız da ki işsizlik oranı da yüksektir. Altyapı inşası halen devam eden 2. organize sanayimizin tamamlanması ile yabancı ve yerli yatırımı Aksaray çekecek koşulların oluşturulması ve etkin şekilde bu yatırımları Aksaray’a çekecek faaliyetlerin yürütülmesi gerekmektedir.
Turizm sektöründe ise; Ihlara vadisi, Güzelyurt eğri minare gibi tarihe mal olmuş simgesel yerlerimizi ve bölgelerimizi daha çok ön plana çıkarmalı bu sayede turizmi gelir kapısı yapmalıyız
Ihlara festivali ve Güzelyurt’ta düzenlenen Gelveri Festivallerini, ulusal bazda bir etkinliğe dönüştürmeliyiz. Ayrıca Aksaray’ın tanıtımı için iyi bir reklâm aracı olarak faydalanmalıyız
Aksaray şehir turizmi olarak bireysel ve grup turistlerine ev sahipliği yapmaktadır. Ama bu Aksaray için asla yeterli değildir. Daha geniş kitlelere hitap etmek için bu bölgelerimize oteller yapılmalı, belirli bir yatak kapasitesine ulaşılmalı, alışveriş yapılabilecek yerlerin artırılması gerekmektedir. Aksaray has yerel ürünleri, Taşpınar halısını modern bir satış ağıyla satışını yapmalıyız. Bunları hayat geçirebilirsek tur operatörleri vasıtasıyla Aksaray’ın beklenen turizm potansiyelini etkinliğe geçirmiş oluruz.
Sonuç itibariyle Aksaray’da ki sağlık, eğitim, turizm, sanayi, tarım ve hayvancılıkta ki zayıf yönlerimizi bilgi düzeyinde ortaya çıkarmanın önemli olduğunu düşünüyor ve bunun sadece kâğıt üzerinde bilgi olarak kalması değil; bu sektör bazında şehrimizde yaşanan aksaklıkları belirli politika ve araçlarla çözüme kavuşturulmasının gerekliliğine inanıyorum” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.