Bozkır’da Tahin Festivali için hazırlıklar yapılıyor

Bozkır’da Tahin Festivali için hazırlıklar yapılıyor

Konya Bozkır Belediyesi öncülüğünde Bozkır tahininin pazarlamaya ve tanıtıma dayalı olarak üretim kapasitesinin arttırılması ve markalaşma çalışmaları için tahin üreticileri ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İstişare toplantısında, Bozkır tahininin ulusal düzeyde tanıtımını yapıp, sadece ülke içinde değil, yurt dışında da pazarlanması için yapılabilecek çalışmalar konuşuldu. Bunun yanı sıra, tahin üretiminin kooperatif bünyesi altında yapılması için fikir alışverişinde bulunup tahin üreticilerinin fikirleri ve tavsiyeleri alındı.

Bozkır tahininin kooperatif bünyesi altında üretim yapılması gerektiğini ve bu sayede yurt dışına ihracat yapan konuma gelebileceklerinin altını çizen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün,  Bozkır tahininin ulusal alanda markalaşabilmesi için gerekli destekleri Belediye olarak vereceklerini belirtti.

Başkan Gün sözlerinde şu ifadelere yer verdi, “küçük işletmeler tarzında esnaflarımız üretim yapıyor. Üretim kapasitesi ve pazarlama faaliyetleri bizim için yeterli değil. Biz hem üretim kapasitesini arttırmak, hem de pazarlama faaliyetlerini arttırmak niyetindeyiz. Bunun için tahin üreticisi arkadaşlarımızla birlikte tahin festivali adı altında bir tanıtım organizasyonu düzenleyerek işe başlamayı düşünüyoruz. Bu sayede tahin üreticilerimizin hem Pazar payını arttırmak hem de Bozkır Tahininin markalaşmasını hedeflemekteyiz. Pazar payını arttırdığımızda daha fazla arz, akabinde de seri üretimin önü açılmış olacak. İşletmelerimiz büyüyecek ve istihdam alanları oluşacaktır. Temel hedefimizi özetle belirtmek gerekirse, kooperatif bünyesinde seri üretim yapmak, Bozkır tahininin ulusal bazda tanımını yapmak, Pazar payını arttırmak, ve istihdam alanı oluşturmaktır. Bozkır Tahininin markalaşma yolunda büyük adımların atılmasını sağlamaktır. Bugün burada yapmış olduğumuz toplantıyı uzun vadede düşünürsek çok verimli olacağını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.