Beslenme denilince akla hemen o geliyor!

Beslenme denilince akla hemen o geliyor!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu ve Güzelyurt Kaymakamlığı işbirliği ile “Sağlıklı Beslenme” konulu bir konferans gerçekleştirildi.



Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Himmet Karadal, konferansın açılışında yaptığı konuşmasında, bilgi eksikliğinin en çok yaşandığı alanlardan birinin de beslenme konusu olduğunu belirterek, akademisyenler ve uzmanlar aracılığıyla doğru bilgiye ulaşmanın önemini vurguladı. Birçok konuda olduğu gibi, beslenme konusunda da doğru zannedilen yanlışların olabileceğinin altını çizen Karadal, ̶
;Bilgi eksikliğimizi gideren ve doğru bilgiye ulaşmamıza katkı sağlayan bilim insanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Aksaray Üniversitesi Güzelyurt MYO Müdür Yardımcısı ve Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Koçan, günümüzde sağlıklı beslenme denilince akla ilk olarak kilo kontrolünün geldiğini, fakat beslenmenin genel sağlık için çok önemli olduğunu vurguladı. Gıda Mühendisi Koçan, obezitenin çağın vebası olduğunu ve giderek yaygınlaştığını söyleyerek, Türkiye’de obez oranının %65 olduğuna, bunun ölüm nedenleri arasında 4’üncü sırada yer aldığına dikkat çekti. Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Doğan İpek ise ilk gıda mevzuatının 1995 yılında çıktığını, 2
1
yılında da yeni bir kanunun yürürlüğe girdiğini söyledi. Sütaş Eğitim Merkezleri Müdürü Mecit Özdemir de antibiyotikli sütlerin zararına değinerek, bu sütlerden yoğurt yapılamayacağını söyledi.


 


Konferansı, Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, ilçe halkı ve öğrenciler izledi.


 aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.