Basın Kartı Komisyonu Toplanıyor

Basın Kartı Komisyonu Toplanıyor

Basın Kartı Komisyonu’nun 16 Aralık’ta gerçekleştireceği toplantıda, ilk kez basın kartı alacak basın mensupları ile sürekli basın kartı alacak basın mensuplarının müracaatları görüşülerek karara bağlanacak.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) bünyesinde oluşturulan Basın Kartı Komisyonu 16 Aralık 2015 Çarşamba günü Ankara’daki Genel Müdürlük binasında bir araya gelecek. BYEGM’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada: İlk kez basın kartı alacak basın mensupları ile sürekli basın kartı alacak basın mensuplarının müracaatları, Basın Kartı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde değerlendirilerek karara bağlanacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, başvuruların 11 Aralık 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğe intikal ettirilmesinin gerektiği bildirilerek, başvuruların nasıl yapılacağına da yer verildi.

Buna göre yapılacak başvurularda; “Mesleki çalışma göndermesi gereken başvuru sahipleri, Genel Müdürlüğün internet sitesinde (www.byegm.gov.tr) yer alan “Basın Kartı” bölümüne girerek “Mesleki Çalışma Gönder” kısmından mesleki çalışmalarını sisteme yüklemesi gerekmektedir. Sürekli basın kartı başvurusunda bulunanlardan mesleki çalışma niteliğinde olmayan bir belge ile durumlarını tevsik etmek isteyenlerin söz konusu belgeleri basılı ortamda İl Müdürlükleri aracılığıyla Genel Müdürlüğe intikal ettirmeleri gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin çalıştıkları gazete/dergi örneklerinin “pdf” olarak Komisyon görüşüne sunulması öngörüldüğünden yayınların “Devlet Enformasyon Sistemi”ne yüklenmesi hususunda gereken özenin gösterilmesi gerekmektedir.” denilmektedir.

Konuyla ilgili soru ve sorunlar için BYGM’nin Basın Kartı Destek Hattı: (312) 583 61 60 ve [email protected] elektronik posta adresi aracılığıyla da bilgi alınabilinecek.

aksaraymedya.com

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.