Bakan Soylu “Her zaman Evren Dinçer’in emrindeyim”

Bakan Soylu “Her zaman Evren Dinçer’in emrindeyim”

AK Parti Aksaray İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde, AK Parti Belediye Başkan adayı Evren Dinçer’e destek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Evren Dinçer’in her zaman emrinde ve arkasındayım” dedi.

31 Mart yerel seçimler öncesi Aksaray’a AK Parti’den üst düzey ziyaretler sürüyor. Aksaray Belediye Başkan adayı Evren Dinçer’e destek için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ardından önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçiş yapacağı güzergah üzerinde saatler öncesinde hazır bulunan AK Parti Gençlik Kolları, otobüsünün görünmesiyle birlikte meşalelerini yakarak sevgi gösterisinde bulundu. Renkli görüntülerin oluştuğu alanda otobüsün içerisinden gençleri selamlayan Bakan Soylu, 15 Temmuz Meydanı girişinde de kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

Havanın -7 derece soğuk olmasına aldırış etmeyerek miting alanını dolduran binlerce kişiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın selamını ileterek konuşmasına başlayan Bakan Soylu, “Soğuk Havaya rağmen bu güzel meydanı dolduran siz değerli hemşerilerim haklarınızı helal edin. Sizlerle dertleşmek, içimizi dökmek, heyecanımızı anlatmak, gelecekteki idealarımızı anlatmak için geldik” dedi.

Ülkede başbakan ve bakanların asıldığını, defalarca darbelerin gerçekleştiğini hatırlatan Bakan Soylu, “Son 7 yılda anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdiler. Gezi olayları, 17-25 Aralık, ardından 6-7 Ekim, 7 Haziran’dan sonra, PKK’nın siyasi kolu var ya HDP yüzde 13 oy alınca oraları yaktı yıktı. 15 Temmuz darbesinden sonra da durmadılar. Irak’ın kuzeyinde devlet kurmak istediler, referandum yapıp, Amerika’ya, Avrupa’ya güvenip, devlet kuracağız demediler mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan engelledi” diye konuştu.

Konuşmasında Zillet İttifakına da yüklenen Bakan Soylu, “325 PKK ve HDP iltisaklıyı CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti listelerinden aday yaptılar. Kim bunlar PKK’ya patlayıcı taşıyanlar, uyuşturucu ekip, parasını PKK’ya nakledenler, PKK adına haraç toplayanlar, karakol bombalayanlar, PKK adına kuryecilik yapanlar, haber alıp haber götürenler. Kendileri yazmadı bu listeleri, kandil listeyi verdi. Bunlar bunları tanımazlar. Teker teker yukarıdan aşağıya bunları yazdı verdiler” diye konuştu.

Seçime kısa bir süre kala farklı konuların ortaya çıkacağını ifade eden Bakan Süleyman Soylu şöyle devem etti: “Perdenin arkasında başka, perdenin önünde başka senaryo ortaya koymaya çalışıyorlar. Diyor ki, ‘kazanacaksanız, bizim oylarımızla kazanacaksınız.’ Diyor ki ‘Pazartesi’den sonra alacaklarımızı, sizden alacağız.’ Sözleşme imzalamışlar. Belediye başkan yardımcılıklarını paylaşmışlar. Şirket yönetim kurulu üyeliklerini paylaşmışlar her şeyi paylaşmışlar. Bu sözleşmeyi kimle yaptılar biliyor musunuz? Bu sözleşmeyi imzalayan baş olmak için ortaya çıkan, şimdi kuyruk olan Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğludur.”

Son 2 yılda 3 bin 300 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktaran Soylu, “Geçen yıl tarihimizde olmayan bir iş yaptık. 13 tane kırmızı listedeki teröristi... Anladınız siz değil mi? Terör örgütüne katılım 2018 yılında son 30 yılın en düşük seviyesinde oldu. Bugün Aksaray’da anneler çocuklarını alıp komşularına ziyarete gidiyor. Bugün Batman’da da Diyarbakır’da da Şırnak’ta da Hakkari’de de anneler gecenin bir yarısında çocuklarını alıp aynı şekilde komşularına ziyarete gidebiliyor. Artık ‘terörist gelecek, haraç isteyecek, çocuklarıma musallat olacak’ diye bir şey yok. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 24 saat huzur var” şeklinde konuştu.

Aksaray’da Cumhur İttifakının olmadığını belirten Bakan Soylu, “Aksaray Cumhur İttifakı’nın yapılmadığı illerden birisi. Adayımız Evren Dinçer, mütevazi çalışkan ve başarılı bir bürokrattı. Bu başarısını Aksaray’ın gelişmesi ve güzelleşmesi için göstereceğinden eminim. Sizlerin Evren kardeşimize destek vereceğinize inancım tamdır. Haluk Şahin Yazgı da başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Bu bir bayrak yarışı, şimdi aynı desteği Evren kardeşimize de vereceğinizden eminim. Evren Dinçer’i 31 Martta Başkanlığa seçiyor muyuz? Evet dediğinize göre bende Süleyman Soylu olarak Evren Beyin her zaman arkasında ve emrinde olacağım” dedi.

Bugün safları sıklaştırmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy da, “Senlik-benlik gibi kısır tartışmaları bir kenara bırakmaya her zamankinden daha fazla mecburuz. İçerde terör örgütleriyle ve onların maşası taşeron örgütlerle kol kola gezenler, dışarıda evvelden beri zihinlerinin bir kenarında hastalıklı bir şekilde taşıdıkları Türk ve İslam düşmanları bir araya gelmişken, bizler milli ve yerli bir şuurla memleketin bekası ve istikbalin tesisi için birlikte hareket etmek zorundayız. Bu nedenledir ki; 31 mart seçimleri sadece belediye başkanlarının ve yerel idarelerin belirlendiği bir seçimden çok daha fazlasıdır. Bir beka meselesidir.”

“Belediye işi gönül işidir ve Aksaray AK Belediyeleri ve icraatlarını çok iyi bilir” diyen Başkan Altınsoy, “Sayın Dinçer gerek donanımı, gerek alanına hâkimiyeti, gerek insani ilişkileri ve gerekse memleket sevdasıyla Aksaray’ımızın güzel yarınlarına çok önemli katkılar sunacağına inancımız tamdır. üzerinde titizlikle durdukları projelerini sizlerin desteğiyle hayata geçirecek ve Aksaray’ımızı çok daha yaşanabilir bir kent haline getirecektir. Biz kendisine inanıyor ve destekliyoruz” dedi.

Mitinge, AK Parti Aksaray milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Belediye Başkan adayı Evren Dinçer, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, önceki dönem AK Parti milletvekilleri, İl Başkanları, ilçe ve belde belediye başkan adayları ve binlerce vatandaş katıldı.

suleyman_soylu-(13).jpgthumbnail_suleyman_soylu-(10).jpgthumbnail_suleyman_soylu-(3).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.