Bakan Fakıbaba, "Tarımsal destek ödemelerimiz sürüyor"

Bakan Fakıbaba, "Tarımsal destek ödemelerimiz sürüyor"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“2018 yılı desteklemeleri kapsamındaüreticilerimize yaptığımız ödemelere Ramazan ayında da yoğun bir şekilde devam ediyoruz.

Ramazan ayı öncesi üreticilerimize toplamda 8,5 milyar TL ödeme yapmıştık. Ramazan başından bu güne kadar da yaklaşık 1,1 milyar TL’lik ödeme yaptık.

Ramazan Bayramına kadar da fark ödemeleri desteği, süt ve besi gibi hayvancılık destekleri ve diğer tarımsal desteklemeler kapsamında yaklaşık 500 milyon TL’lik bir ödeme daha yapmayı planlıyoruz.

Bu ödemelerle birlikte 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Ramazan Bayramına kadar üreticilerimize ödediğimiz nakit hibe tutarı 10,1 milyar TL’ye ulaşmış olacak.

Böylelikle 2018 yılı için üreticilerimize vermeyi planladığımız toplam 14,5 milyar TL’lik tarımsal desteklerin % 70’lik kısmını ödemiş olacağız.

Bu destekler, üreticilerimiz için sağladığımız nakit hibe kaynaktır. Bunun yanı sıra arazi toplulaştırma ve tarımsal sulama yatırımları, tarımsal kredi sübvansiyonları, müdahale alımları ve ihracat destekleri gibi birçok kalemde tarıma önemli miktarlarda kaynak sağlıyoruz.

Hükümet olarak her zaman üreticinin yanında ve ülkemiz tarımına değer katanların hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.