ATSO geleneksel iftar’da bir araya geldi

ATSO geleneksel iftar’da bir araya geldi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası her yıl geleneksel olarak düzenlediği Genişletilmiş Meslek Komiteleri iftar programında Meclis Üyelerini,

Disiplin Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu, Kadın ve Genç Girişimciler Kurul Üyelerini ve ATSO Personelini bir araya getirdi.

Altuntaş Otel’de düzenlenen iftar programında açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Fatih Tekin, yaptığı açıklama da “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak bugüne kadar şehrimizin ve değerli üyelerimizin menfaatlerini koruyacak ve faydalı olacak çalışmaların altına imza attık. Yaklaşık 7 yıldır Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Başkanlığı görevini yürütmekteyim.  Her yıl düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz genişletilmiş meslek komitelerimiz ve iftar programlarımızda şöyle bir geriye dönerek yaptığımız çalışmalara ve verdiğimiz emeklere bakınca ne güzel şeyler yaptığımızı görüyor ve bundan büyük mutluluk duyuyorum. Tabi ki geriye baktığımız gibi ileriyi de kendimize hedef olarak koyuyoruz ve stratejimizi bu doğrultu da belirtiyor aksiyonlarımızı ona göre hazırlıyoruz.  Aksaray’ın her sektörde çok daha iyi yerlerde olabilmesi adına projeler üretiyor ve hayata geçirmek adına ortak aklın gücüyle hareket ediyoruz. Bu kapsamda bugün burada bulunan siz değerli konuklar Aksaray iş dünyasının merkezi olan ticaret ve sanayi odamızın mutfağındaki insanlarsınız. Sizlerin fikirleri, düşünceleri, destekleri bu şehrin sanayisine her daim olumlu katkılar sunacaktır. Bu anlamda bizlere her zaman fikirlerinizi düşüncelerinizi hatta projelerinizi sunabilir ve ortak aklın gücüyle hareket edebilirsiniz” Dedi.

Aksaray’a ve Sanayiye yapılan hizmetler hakkında bilgi veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş’da yaptığı konuşmasında; “görevde bulunduğumuz 1 yıllık süre zarfında şehrimizin başta sanayisi olmak üzere tarım, hayvancılık, turizm ve ticaretinde çok daha iyi yerlerde olabilmesi adına çalışmalar gerçekleştirdik. Aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu olarak gelecek Türkiye’nin sanayi kentini Anadolu’da inşa ediyoruz. Biz çalışacağız Aksaray kazanacak sloganı ile işe başladık. Hemen sonrasında, şehrimizde özellikle çarşı merkezi ve merkeze yakın mahallelerde karmaşık halde bulunan mobilyacı üyelerimizin ısrarla talep ettikleri modern mobilyacılar sitesinin, odamız öncülüğünde projesini çizdirerek Aksaray Belediyesinin projeleri arasında olmasını sağladık. Bununla birlikte galericiler sitesi ek projesini de Aksaray belediyesinin projeleri arasında yer aldırdık.

Tarım bu şehrin en büyük ticaret alanıdır diyerek güneş enerjisi ile seracılık projesinin ilk adımını attık ve fizibilite çalışmalarına başladık. Konya yolunda yeni bir organize sanayi bölgesi ve Sultanhanı-Eskil Güneşli arasında yenilenebilir enerji ihtisas OSB için çalışmaların startını verdik. Ankara başta olmak üzere ülkemizin birçok şehrindeki yerli ve yabancı yatırımcılar, bürokratlar, siyasiler ile bir araya gelerek Aksaray’ın tanıtımını en iyi şekilde yaptık. Konya Ticaret Odası ile yaptığımız kardeş oda projesi kapsamında Avrupa birliği projelerine katılımlarımızda artış olmuş, yurt dışı fuar organizasyonlarına katılım sağlanmış aynı zamanda yurt dışındaki birçok şehirde şehrimizdeki öğrencilere yönelik staj köprüsünün ilk çalışmaları yapılmıştır. İnşallah ilerleyen dönemlerde Avrupa Birliği Ülkeleri ile staj köprüsü kurularak öğrencilerimizin Avrupa’da staj yapma olanakları olacaktır.

Yeni hayaller yeni umutlar diyerek girişimcilik kurslarının sayısını artırarak yeni kurslar düzenledik ve şehrimize onlarca yeni girişimci adayını kazandırdık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük istihdam seferberliği kapsamında yaptığımız ikili toplantılar, kamu kurum ve kuruluşları görüşmeleri, sanayici ve iş adamları ile yaptığımız toplantıları ve etkinlikleri yerel ve ulusal medya aracılığı ile çağrısını yaparak farkındalık yarattık.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamızın iş dünyasına yönelik olarak çıkarmış olduğu sanayi gazetesini Türkiye’deki oda ve borsalarımıza kalkınma ajanslarımıza göndererek şehrimizin ve odamızın tanıtımı yaptık. Odamızın arka tarafında kalan boş alanda meclisimiz için yeni bir salon inşa edilmesi için hazırladığımız proje tamamlanmış, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alacak olduğumuz destekle yakın zamanda yeni bir salona kavuşulacaktır. Bununla birlikte yine hizmet binamızın içerisinde URGE projesi kapsamında dış ticaret ofisi açılacak ve şehrimiz sanayicisinin en çok ihtiyaç duyduğu soruna çözüm olunacaktır.

Üyelerimiz başta olmak üzere şehrimizdeki esnaflarımızın ve çalışanlarının eğitim ihtiyaçlarını gidermek adına ahiler kalkınma ajansı iş birliği ile e-ticaret- diksiyon-etkili sunum- maliyet muhasebesi-aile şirketlerinde kurumsallaşma gibi firmalar açısından önemli eğitimleri düzenleyerek yeni bilgiler edinilmesini yol gösterici olduk. Odamızdan ücretli alınan oda belgelerini web sitemizden ücretsiz hale getirdik ve online ödeme sisteminin devreye sokarak üyelerimizin işlerini kolaylaştırdık.

Bugüne kadar yaptığımız her işin ve her projenin şehrimizin ve üyelerimizin menfaatine katkı sağlayacak türde olması için çaba gösterdik. Son olarak Aksaray’ın her sektörde ve her alanda çok daha iyi yerlerde olması adına çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum.” Dedi.

atso.jpgatso-001.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.