Ataklı Eskil’e bağlı köylerde ziyaret ve incelemelerde bulundu

Ataklı Eskil’e bağlı köylerde ziyaret ve incelemelerde bulundu

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Eskil İlçesine bağlı köylerde incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ile Eskil İlçesine bağlı Sağsak, Katrancı, Filikçi ve Çukuryurt Köylerini ziyarete ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret ettiği köylerde köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşen Vali Ataklı, köylerin sorun ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek muhtarlar ve vatandaşlarla hasbihâl ederek eksikliklerin giderilmesine yönelik çözüm üretmek amacıyla köy ziyaretlerini sürdürdüklerini söyledi.

Eskil’in örneğine pek rastlanılmayan bir yapısı olduğunu belirten Vali Ataklı, İlçe merkezine 45-50 kilometre uzaklıkta mahallelerin bulunduğunu bazı köylerin bu mahallelerle komşu olduğunu söyledi.

Ziyaret ettiği köylerde vatandaşlardan sorunlarını dinleyen Vali Ataklı, bölgenin tarım ve hayvancılıkta önemli potansiyeli olduğunu, bu alanda geçimini temin eden çok sayıda üreticisi bulunduğunu belirtti. 

Yol, tapu, elektrik ve sulama kuyusu hakkında taleplerde bulunan muhtar ve vatandaşlarla görüşen Vali Ataklı, İl Özel İdarenin köylerin imar planları konusunda bir çalışma yaptığını bu çalışmanın tamamlanması ile tapu sorunu olan vatandaşların bu sorununun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Sulama ve hayvancılığın gelişmesi ile süt sağım makineleri ve diğer elektrikle çalışan alet ve ekipmanların yoğun kullanımının enerji düşüşlerine neden olduğunu ifade eden Vali Ataklı, bu durum karşısında vatandaşların ilgili kuruma müracaatta bulunarak aboneliklerini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Yer altı suyu konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Ataklı, Aksaray’da yer altı su kaynaklarının önemli bölümünde tehlikeli bir boyuta doğru gidildiğini bu nedenle yeni kuyuların açılmasına müsaade edilmediğini belirtti. Mevcut kuyularında modern sulama teknikleri kullanılarak suyun en verimli şekilde kullanılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirten Vali Ataklı; ‘Suyumuz o kadar çok değil, yer altı su kaynaklarımızı verimli kullanmak durumundayız. Bu durum karşısında topraklarımızda alternatif ürün ekimi yaparak suyumuzu kontrollü şekilde kullanacağız. Bu konu çok önemli’ dedi.

İl Özel İdare yol ağında bulunan köylerin birbirlerine bağlantı yollarının tamamının asfalt olduğunu ifade eden Vali Ataklı, bu yolların genel bakım ve onarımları yapılan program doğrultusunda devam ediyor. Ana güzergahların dışında kalan alternatif yollarla ilgili imkanlar ölçüsünde çalışma yapılabilir.’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.