Aksaraylılar Ramazan Sokağında Buluştu

Aksaraylılar Ramazan Sokağında Buluştu

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Ramazan Sokağı, bu yılda en güzel gösteri ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.Eski Ramazan aylarını yansıtan ve iftar sonralarında geleneksel y...

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Ramazan Sokağı, bu yılda en güzel gösteri ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Eski Ramazan aylarını yansıtan ve iftar sonralarında geleneksel yaşamın izlerini içinde barındıran Ramazan Sokağı, bu yılda dolu dolu ve çeşitli etkinlerle devam edecek. Aksaraylılar, iftar sofrasının ardından kent meydanında açılan Ramazan sokağı evlerinde rahatça alışveriş yapılabilecek, meydanda kurulan platformdan o güne özel düzenlenen şiir dinletisi, tasavvuf musiki konserlerini, sıra geceleri ve gösteri dünyasının en güzel örneklerini en keyifli şekilde izleyebilecek.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ramazan Sokağının açıldığı ilk gün iftar sonrasında kent meydanına geldi. Meydanda kurulan sokakta tezgah açan esnafları tek tek ziyaret eden Başkan Yazgı, esnaflara hayırlı kazançlar diledi. Hakla iç içe ziyaretleri sürdüren Başkan Yazgı, Aksaraylıların yine yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hatta bazı vatandaşlar cep telefonları ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Ziyaret esnasında vatandaşlarla beraber esnaflarla da sohbet eden Başkan Yazgı, açılan stantlardan ikramları geri çevirmedi. Kuran’ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan gecede sahneye çıkan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, tüm Aksaraylılara bereketli ve huzurlu bir ramazan geçirmelerini temennisinde bulundu.

Başkan Yazgı, bu yıl mahalle iftarlarının süreceğini işaret ederek, “Geçen yıl yapmış olduğumuz bizim mahalle iftarlarımız vardı. Belirlemiş olduğumuz mahallelerde de inşallah iftarlarımız olacak. Halkımızın yanına gideceğiz. Onlarla birlikte iftarlarımızı açacağız. Bu vesile ile mahallede ki iftarlarımıza şimdiden sizleri davet ediyorum” diye konuştu.

Ramazan Sokağı etkinliklerinden bahseden Başkan Yazgı, “Bu sokağımızın bir özelliği daha doğrusu bir güzelliği de burada kurulan platformda hem şiir dinletileri hem musikiler hem tiyatro hem de farklı alanda gösterilerle devam edecek olmasıdır. Ramazan ayının milli ve manevi değerlerini bize aktaran, güzel anı ve hatıralar bırakacak olan bu etkinlere tüm halkımızı bekliyoruz. Ramazan ayı kuran ayıdır. İnşallah kuranı daha iyi anlayıp, hayatımıza uygularız diyor, tüm Aksaraylılara bereketli, huzurlu ve mutlu bir dolu dolu Ramazan yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.

Aksaray Kent meydanında Ramazan Sokağı için kurulan sahnede ilk gün konuğu ünlü sanatçı Aykut Kuşkaya oldu. Ünlü sanatçı Aykut Kuşkaya, Ramazan’ın ilk gününde Aksaraylılarla buluşmaktan büyük keyif duyduğunu belirtip kendisine has yorumu ile en güzel eserlerini Aksaraylılar için seslendirdi. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan sanatçı, gecenin sonunda kendisine bu imkanı sunan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti. Sanatçıya günün anısına plaket ve hediye sunumu da yapıldı.

Ramazan Sokağının ilk gün eğlencesine Başkan Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdul Samet Kılıç, Belediye meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.