Aksaray’da Toplu Taşımada Fiyat Ayarlaması

Aksaray’da Toplu Taşımada Fiyat Ayarlaması

Aksaray’da toplu taşıma ücretlerine uzun bir aradan sonra yeniden düzenleme yapıldı.Çok uzun yıllar boyunca küçük rötuşlar dışında dokunulmayan toplu taşıma sistemi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı...

Aksaray’da toplu taşıma ücretlerine uzun bir aradan sonra yeniden düzenleme yapıldı.

Çok uzun yıllar boyunca küçük rötuşlar dışında dokunulmayan toplu taşıma sistemi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte baştan aşağı yenilenmişti. Bu süreçte duraklar ve otobüsler yenilendi kapasiteleri artırıldı, güzergahlar çeşitlendirildi ve sefer sayıları da artırılmıştı. Bunun yanı sıra şoförlere eğitimler düzenlenerek farkındalık ve iletişim eğitimleri verilmişti. Aksaray’da toplu ulaşımda büyük bir dönüşüm yaşanırken beklenen fiyat ayarlaması da geldi.

Minibüs esnafları uzun yıllar zam alamadıklarını belirtirken, yetkiler de en son tam bilete 3 yıl, indirimli bilete ise 5 yıl önce artış yapıldığını, geçen zaman içerisinde enflasyon rakamlarının değiştiğini, akaryakıtın zamlandığını yedek parça fiyatlarının değiştiğini ve en önemlisi de yeni otobüslerin alındığını söyledi.

Yapılan düzenlemenin ardından yeni tarifeye göre 1,5 TL olan tam bilet 1,85 TL, 5 yıldır fiyatı arttırılmayan ve 1 TL olan indirimli bilet 1,30 TL, 2 TL olan tek kullanımlık bilet ise 2,25 TL olarak belirlenirken. Aktarma fiyatlarında ise herhangi bir artış olmayarak. Tam aktarma 0,75 İndirimli aktarma ise 0,50 kuruşta kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.