Aksaray’da 60 kursiyere girişimcilik sertifikası törenle verildi

Aksaray’da 60 kursiyere girişimcilik sertifikası törenle verildi

Aksaray Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleşen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ programına katılan 60 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Aksaray Ticaret Borsası toplantı salonundaki törende konuşan Vali Şeref Ataklı, girişimcilik sertifikasını alan kursiyerlerin kendi iş yerlerini kurmak istediklerinde aldıkları sertifika sayesinde devletin sağladığı 50bin TL’ye kadar hibe ve 100 Bin TL’ye kadar da faizsiz kredi desteğinden yararlanabildiğini söyledi.

Kendi işini kurmak isteyen girişimciler için KOSGEB ve benzeri kuruluşlar ile devlet imkânlarından her zaman yararlanabileceklerini belirten Vali Ataklı; ‘Üniversite hariç 2 bin 258 kişiyeuygulamalı girişimcilikeğitimi verildiğini ve bunlarında yaklaşık olarak %10’unu iş hayatına girdiğini görüyoruz. Biz bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Girişimcilerimize devletimizin sağladığı bir takım desteklerden yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Bizler sizler için elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız’dedi.

“Yaşadığımız İle, Ülkeye ve topluma faydalı olmak istiyorsak çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var” diyen Vali Ataklı, güçlü bir ülke olmanın temel ilkesinin değer üretmekten geçtiğini belirti.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise girişimciliğin esas gayesinin hayal kurmak, hedef seçmek ve çok çalışmaktan geçtiğini söyledi. Aksaraylı gençlerin girişimcilik ruhuna sahip olduğuna inandığını söyleyen Özkök, Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğinin devam ederek yeni girişimciler kazandırmak için gayret göstereceklerini belirtti.

Sertifika törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, İl Defterdarı Uğur Arslan, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak,Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak,Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Aksaray Ticaret Borsası meclis üyeleri ve kursiyerler katıldı.

aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.