AKSARAY SPOR GÜNLERİMİZ

AKSARAY SPOR GÜNLERİMİZ

Birazda bizim için hayatın anlamı olan FUTBOL ve yetişmemizde lokomotif görev yapan AKSARAYSPOR’-umuzdan bahsedeyim. Spor gerçekten dostluk ve kardeşliktir. Sporla ilgili konuşma yapan herkez öncelikle bu klişe cümleyi söylerler.Ancak gerçekende hayatın içinde öğrendik ki bu cümle doğrudur. Benim hayatımda yer edinen ve yetişme klavuzum olan Aksarayspor beni 15 yaşımda aldı ve hiç giremeyeceğim çevre içinde söz sahibi bir konuma getir- di.197
li yılların sonlarında 15 yaşındayken Aksa-raysporun genç takımına beni Dursun AYYILDIZ abimiz götürdü. O zaman takımın başında Selim ÖZBAY abimiz vardı. Genç takım için girdiğim takımda ilk açılış maçında A takım ile 11’e sürdü beni Selim Abi. Hatta hatıralarında hep anlatır ben sahaya çıkınca o zaman takım yöneticisi olan Selim abinin abisi Ramazan abi Selim abiyi çağırıp çocuğu sahaya sürmüşsün bizi rezilmi edeceksin diye bir tokat vurmuş o da bekle gör demiş. Maç bitincede Selim abiyi çağırıp özür dilemiş ve tebrik etmiş. O gün Aksarayspor’da başlayan futbol hayatım Amatörlük süresince devam etti ve Aksarayspor’un 3. Lig Profes-yonel takımında da 2 yıl devam ederek Aksaray-spor’um dan ayrıldım ve iş hayatına başladım.

Bunu neden anlatıyorum merak ediyorsunuz. O zamanın Aksarayında bir saygı bir sevgi bir vefa vardı. Büyükler küçüklere değer verir güvenir, küçüklerde büyüklerinin önünden geçmezdi.Futbol Amatör ruhla oynanır herkez takımı için elinden geleni yapar saha içinde rakip olan arkadaşlar maç bittikten sonra can ciğer arkadaş olarak hayatlarına devam ederlerdi. Aksarayspor ve Aksaray Gençlik maçları şimdiki Fe-nerbahçe Galatasaray maçları gibi olur maçlar haftalarca konuşulurdu.

Sonra Bu iki takımımız birleşti tek takım olarak AKSARAYSPOR olarak yıllarca 2 ve 3 ligde mücadele etti. Bizler o zaman yine amatör ruhla takımımıza hizmet etmeye çalıştık.İçinde olduğum için biliyorum arka-daşların tamamı pazarlıksız yönetim ne uygun gör-düyse onu aldı ve herkes gücünün yettiğince Ak- saray’a hizmet etmeye çaliştı. İlklerden Aklıma gelenleri yad edeyim. Arif Duru, Tilki Mustafa, Kenan, Kaleci Erdem, Fikret Dağ, Horoz Şahin, Mehmet Tekocak, Mehmet Alan, Hüsnü Us .

Trabzon efsanesinin altında yatan amatör ruh başarının baş mimarıdır. Eğer Aksarayspor gibi takımlar başarıyı yakalamak isterlerse kendi içinden ye-tiştirdikleri kendi çocukları ile daha başarılı olacak- lardır. Bunun içinde şimdiye kadar yapılan yanlışların önüne geçmek için altyapıya fazlasıyla önem veril-meli ve başarı için kendi evlatlarımızı yetiştirmeliyiz. Şimdiye kadar Aksarayspor’umuza yazık ettik bundan sonrada yazık etmeyelim. İdareci konumunda olanlar ve yönlendiricilerin artık azami dikkat göstererek Alt yapıya önem vermesi gerektiğine inanıyorum.   
Sporun dostluk ve kardeşlik için yapıldığı insanların birbirini sevdiği  Aksaray için hepinizi saygı ile selamlıyorum. 


cellSpacing=
cellPadding=
>



Zekeriya GENÇ - [email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.