Aksaray SGK’ dan Baro Başkanına ziyaret

Aksaray SGK’ dan Baro Başkanına ziyaret

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda sivil toplum örgütleri ile yetkili Kurum ve Kuruluşları ziyaretine hız verdi.

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan ve Kurum Avukatı Özlem Güven ile birlikte İl Müdürlüğü personellerinden oluşan heyet Aksaray Baro Başkanı Levent Bozkurt’u ziyaret etti.

İl Müdürü Çalışkan “Birimler arası Koordinasyon ve diyalogla birçok problemlerimizin çözüleceği kanaatindeyim. Bu bağlamda sizleri ziyaret ederek Avukatlarımızın yanında Kayıt dışı sigortasız katip vb. personel çalıştırmamalarının kendilerinin menfaatine olacağını düşünüyorum. Bununla ilgili olarak ceza ödemek yerine istihdam olan kişinin sigortasının ödenmesi daha mantıklıdır. Bir taraftan bilgilendirme çalışmalarımızla diğer taraftan denetimlerimiz ile Kayıt dışılığı aşağılara çekmek için çalışmaktayız. Avukatlarımızın bu hususta  örnek olacaklarını düşünüyorum” dedi.

Baro Başkanı Bozkurt ise “Öncelikle bizi ziyaretinizden oldukça memnun kaldık. Kayıt dışı istihdamla mücadele noktasında Baro olarak gereken desteği sağlayacağımızı iletmek isterim. Avukatlarımıza da bu kayıt dışı personel çalıştırmamaları hususunda gerekli hassasiyeti ileteceğiz” dedi. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.