
AKSARAY BELEDİYESİ ÇALIŞMALARI
18MART 2011 AKSARAY BELEDİYESİ ÇALIŞMALRI
AKSARAY BELEDİYESİ ‘AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLERİ’ADLI KİTAP BASTIRDI
Sosyal ve Kültürel Belediyeciliğe damgasını vuran Aksaray Belediyesi daha önce Yusuf Hakiki Baba’nın Muhabbetnamesi, Sevgi Yolu ve yine Yusuf Hakiki Baba’nın Divanından Seçmeler adlı 3 eser bastırmıştı. Şimdi de Aksaray Şehit ve Gazileri adlı kitabı bastırarak çok önemli bir hizmette daha bulundu.
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ‘Aksaray Şehit ve Gazileri’adlı kitabı basın yoluyla kamuoyuna tanıttı. Başkan Nevzat Palta kitabın hazırlanmasında katkı sağlayan kurumlara teşekkür ederek şunları söyledi ̶
;Aksaray Belediyesi olarak Aksaray’ımızda ve Aksaraylı olup da şehit olan ve yine gazi olan hemşerilerimizin tamamını‘Aksaray Şehit ve Gazileri’ adlı albümde gerçekleştirmiş olduk. Bunu niye yaptık? Tabii ki şehitlik çok önemli bir mertebedir. Gazilik çok önemli bir mertebedir. Eğer bir insan bir dava uğrunu bir ideal uğruna bir ilke uğruna canını verebiliyorsa bundan daha önemli bir şey olamaz. İnsanlar ne için canını veriyorlar.? Vatan için, bayrak için, din için milli manevi değerler için namusu için canlarını seve seve veriyorlar. İşte bizimde şehitlerimiz sonuçta bu vatan bu bayrak için dinimiz için canlarını vermişler. Kanlarını akıtmışlar.
Dolayıyla bizde bu çerçeve içerisinde hem şehitlerimizi hem de gazilerimizi bir ahde vefa çerçevesinde onları anmak için böyle bir albümü gerçekleştirmiş olduk. Tabii ki burada bu çalışmalarda bizlere yardımcı olan Garnizonumuz olsun diğer derneklerimiz sivil toplum örgütleri bunların tamamına teşekkür ediyorum. Bu albümün oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aksaray belediyesi olarak biz bunları geçekleştirdik. İnşallah bunları özellikle şehit ailelerimize birebir ulaştırma gayreti içerisinde olacağız. En azında şöyle albümü açtığımız zaman evet Aksaray’ımızda Aksaraylı olup ta bu vatan uğruna canını veren şehit ve gazilerimizi derli toplu bulma şansımız oldu. Tabii ki bu albümün bir özelliği de önümüzdeki 18 Mart şehitlerimizi anma gününe denk gelmesidir. Dolayısıyla bu güne denk gelsin diye bu çalışmayı biraz daha hızlandırdırmıştık. İnşallah bir nebzede olsa ahde vefa anlamında bu şehit ve gazilerimizi anmış olacağız. Hatırlatmış olacağız. Ve unutmayacağız.”
AKSARAY BELEDİYESİ 5 TONLUK ÇELİK PLATFORMU MAMASIN BARAJINDA SUYA İNDİRDİ
Aksaray Belediyesi şehrin içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığı mamasın barajında suyun tadı, kokusu ve mangan sorununa kısa ve uzun vadede çözüm üretmek için başlattığı çalışmaları titizlikle yürütüyor.
Yapılan çalışmalar kapsamında su alma yapısını sabitlemek amacıyla kullanılmak üzere belediye tarafından yaptırılan 5 ton ağırlığında ki çelik platform mamasın barajında suya indirildi.
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, platformun suya indirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi ̶
;Aksaray belediyesi olarak Aksaray’da ki içme suyu kaynaklarımızın büyük bir kısmını %7
-8
’i mamasın barajından karşılıyoruz. Diğer kaynaklarımız ise Bağlıköyde ki artezyenimiz ve Helva dereden gelen tatlı sudur. Mamasın barajı 5
yıllık bir barajdır. Tabanındaki tortuların yükselmesinden dolayı barajdaki su seviyesi tabiî ki biraz daha düştü. İçme suyunu aldığımız su alma ağzı da tabanda olduğundan dolayı barajda zaman zaman alg patlaması oluyordu. Bu patlamaların sonuncunda içme suyunda tat, koku kısmen mangan problemleri yaşanmıştı. Bu problemlerin çözümü içinde iki farklı projeyi şu anda hayata geçirmek üzereyiz.
Birincisi kısa vadeli çözüm de su alma ağzının yapısını değiştireceğiz. Tabandan değil de suyun yüzeyinde alacağız. Su alma yapısı baraj tabanındadır. Zamanla baraj tabanında kirlilik artması sonucu su kalitesi azalmıştır. Bu sorunu çözmek amacıyla Devlet Su İşleri genel Müdürlüğü ile beraber çalışarak baraj su alma yapısını değiştireceğiz. Tabandan su alma yerine su yüzeyinden su alacağız. Bu amaçla daha önceden baraj su alma yapısına dalgıçlarla ön inceleme yaptırmıştık. Türkiye’de benzer şekilde yapılan Çorum, Kilis, Uşak örnekleri projeleri incelendi ve yerinde görüldü. Kilis, Çorum ve Uşak Belediye Başkanları ile istişare yaptık. Ekiplerimizi bu illere gönderdik. Bu araştırmalar sonucunda su alma yapısı ve taşıyıcı platformun yapımına başladık. Bugün su altında yapılacak çalışmalarda ve sonrasında yeni su alma yapısını sabitlemek amacıyla kullanılacak yüzen platformu suya indirdik. Bu platform 5metre X 6metre ebatlarında 3
m2 alana sahip tamamen çelik malzemeden yapılmış 5 ton ağırlığındadır. Aksaray’da imal edilmiştir.
Zaten şu anda içme suyumuzda koku yok.2
1
yılında bu konuda hakikaten ciddi bir süreç yaşamıştık. İçme suyumuzda sağlık açısında hiçbir problem yok. Bunu özellikle söylüyorum. Mamasın barajından aldığımız suyu biz şehrin merkezindeki arıtma tesisimizde arıtıp şebekeye veriyoruz. İçme suyu standartları açısından hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah bunu biz gerçekleştirdiğimiz zaman büyük bir kısmını çözmüş olacağız. Şu anda platform bırakıldı. Önümüzdeki hafta dalgıçlar gelecek Dalgıçlar su altında eski yapının incelemesini yaparak sökme işlemlerine başlayacak. Ardından yeni su alma yapısının montajı ve su altında yerleştirilmesi yapılacaktır. Nisan ayı ortalarında yeni su alma yapısının hizmete girmesini umuyoruz.
İkinci projemiz uzun vadeli çalışmalarda yapılacak Çevre ve Orman Bakanlığı ile Mamasın barajı ve barajı besleyen karasu ve melendiz ırmaklarının korunması, kirlilik risklerinin azaltılması ve böylece barajın doğal şartlarda kendini yenilemesi amaçlanmaktadır. Niğde ili Çiftlik ilçesi ve civarındaki köy ve kasabalardan başlayarak baraja kadar tüm yerleşim yerleri ve tarım arazileri incelenmektedir. Bu alanda tarımsal, evsel, endüstriyel her türlü kirletici unsur tespit edildi.2
11 yılı içerisinde bu bölgelerde kirliliği önleme ve azaltmaya yönelik altyapı projeleri hazırlıkları başlayacaktır. Şehrimizde zaten sağlık açısından bir sıkıntısı olmayan ama bu küçük problemlerinde giderildiği daha sağlıklı bir suyu Aksaray’lı hemşerilerimize içirmiş olacağız. Bunun kamuoyu tarafından özellikle bilinmesini istiyorum.
15
UMRE YOLCUSU DAHA DUALARLA
KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
2
11 Yılında Aksaray’dan Umre’ye gidecek olan 15
kişilik 3. kafilede Müftülük önünde Somuncu Baba Cami önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.
Sabah saat
6.3
da düzenlenen uğurlama törenine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Müftüsü İlhan Aydın, umreye gidecek vatandaşlar ve yakınları katıldı.
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta konuşmasında umreye gidecek olan vatandaşların ülkemizin birliğine bütünlüğüne ve İslam ülkelerinde huzurun oluşması için dua etmelerini isteyerek şunları söyledi ̶
; Güzel bir günün güzel bir sabahında inşallah sizleri buradan dualarla uğurlayacağız. Şunu özellikle söylemek istiyorum bizim millet olarak en güzel hasletlerimizden bir tanesi de bugün bu tabloda görünüyor. Umreye bugün 15
kardeşimiz yolcu edilirken binlerce kardeşimizde hayırlı yolculuğa giden kardeşlerimizi uğurlamak için sabahın erken saatlerinde burada toplandılar. İşte buda bizim büyük milletimizin büyük hasletlerinden bir tanesidir.Düğüne gider gibi bayram gibi bu kardeşlerimizi umreye yolcu ediyoruz.Tabi şunu da belirtmekte fayda var.Umre haccın bir değişik versiyonu.Umreye giden kardeşlerimize inşallah Cenabı Allah Haccı da nasip eder.Ama şu anda bile bunu görüyorsunuz umrede hacda meşekkatlidir.Sizin sevaplarınıza sevap katacak olanda sabır, sabır, sabır.Allah sabredenlerle beraberdir diyor, onun için önce sabredeceksiniz. Birbirinize müsamaha gösterin. Orada yaptığınız ve yapacağınız güzel hareketler birbirinize olan davranışlarınız olacaktır.Yaşlıysa elinden tutacaksınız.Bu yaptığınız yardımlar da ibadetin bir parçasıdır.O güzel topraklarda Allahın Resulünün bulunduğu mekanlarda, Kabe-i Muazzama da yapacağınız dualarla inanıyorum ki inşallah umreniz kabul olmuş bir şekilde ülkemize, Aksaray’ımıza sağ salim dönersiniz.
Şu anda İslam coğrafyası cayır cayır yanıyor. Türkiye’miz cennet gibi. Herkes huzurlu ve mutlu. Ama bizim huzurlu olmamız tek başına yetmez. Bütün İslam âleminin bütün Müslüman kardeşlerimizin huzur içinde olması lazım.
LİBYA’DA İNSANLAR KENDİ HALKINI ÖLDÜRÜYOR
BOL BOL DUA EDELİM Kİ ORAYA HUZUR GELSİN
İşte Libya yanıyor. Resmen bir cinayet işleniyor canilik yapılıyor orada. İnsanlar kendi halkını öldürüyorlar. Böyle bir şey olmaz. Onun için dua edelim o insanlara biraz merhamet gelsin. Sevgi gelsin huzur bulsunlar. Tekrar hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum haklarınızı helal edin. Bizden o topraklara Allahın Resulüne selam götürün. Sağ salim eşinize dostunuza, bu topraklara dönmenizi Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.
Yapılan duaların ardından Başkan Nevzat Palta, Umre yolcularıyla helalleşerek kutsal topraklara uğurladı.
AKSARAY BELEDİYESİ SANAYİ SİTESİNDE YAMA ASFALT ÇALIŞMALARI YAPIYOR
Yeni açılan yollar ve yapılan asfaltlarla ulaşımı kolaylaştıran, aynı zamanda şehre güzel bir çehre kazandıran Aksaray Belediyesi, kış şartları ve ağır tonajlı araçlar nedeniyle yıpranan ve bozulan yollara yama asfalt yaparak bu yöndeki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Şehrin muhtelif yerlerinde ve sanayi sitesinde Asfalt yama çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer konuyla ilgili şunları söylediler ̶
;Aksaray Belediyesi olarak sezon boyunca özellikle altyapısı bitmiş ve aciliyet gerektiren bölgelerde asfalt çalışmalarımız oldu. Şu anda mevsim kış olmasına rağmen. Ekiplerimiz çeşitli nedenlerden dolayı bozulan yollarda yama asfalt çalışmalarını sürdürüyorlar.
Asfaltla ilgili yapacağımız çalışmalar hava şartları elverdiği sürece devam edecektir. Her zaman olduğu gibi bu konuda ki hedefimiz ve hizmet parolamız ̶
;Durmak yok yola devam”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.