AK Parti Aksaray teşkilatı Mürsî için namaza durdu

AK Parti Aksaray teşkilatı Mürsî için namaza durdu

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı merhum Muhammed Mursi’nin vefatı üzerine AK Parti Aksaray İl Teşkilatı öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Belediye Başkan Vekili Hıfsı Peker, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ayrıca İGM üyesi Ferhan Polat, Teşkilat Başkanı Mustafa Yenisan, Ak Parti il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, STK ve Sendika temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsi, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürüdüğünü hatırlatan Belediye Meclis Üyesi Rıza Serinbaş, “İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mürsî, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir.” dedi.

Serinbaş, Sisi’nin uluslararası hukuku ve insan haklarını yok saydığını, masum insanları acımasızca katlettiğini belirterek, “Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21. yüzyılın Firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir. 2 bin 357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mürsi zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür.” diye konuştu

Aynı dinin mensupları olarak bu süreçte kendilerini en derinden yaralayanın İslam dünyasının suskunluğu olduğunu vurgulayan Serinbaş, “Barbar Sisi’ye karşı dur diyen tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, Mürsî’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır.” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından yapılan dua ile program son buldu.

thumbnail_basin_aciklamasi-(2).jpgthumbnail_basin_aciklamasi-(3).jpgthumbnail_basin_aciklamasi-(5).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum