AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırıkkale’de Yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırıkkale’de Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 15 Şubat 2017 Salı günü, Kırıkkale’de yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 Toplantının açılışında konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez şunları söyledi:

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetleri arasında; EMITT Turizm Fuarı’na katılım sağlanması, Bölge illeri için Ekonomi Göstergeleri Raporları ile Bölge illerinin beşeri, sosyal, iktisadi ve altyapı bilgilerini özet halinde içeren bilgi notları hazırlanması sayılabilir.

Bu faaliyetlere ek olarak, Kırıkkale ilinde Jeolojik ve Jeofizik Etüt Çalışması için İhale İlanı gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansına bölge illerinin tarım/hayvancılık yatırımları ile ilgili potansiyeli ve sektörde faaliyet gösteren işletmeler hakkında bilgi sunulmuştur.

Yine geçtiğimiz 1 ay içerisinde AB destekli “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi faaliyetlerine devam edilmiş, proje kapsamında illerimizde Diksiyon ve Sunum Teknikleri Eğitimleri düzenlenmiş ve eğitimlere toplam 90 kişi katılım sağlamıştır.

9 – 12 Şubat tarihlerinde Filipinler’de 21.’si düzenlenen Balon Festivali’ne Bölgeden katılım sağlanabilmesi için gerekli organizasyon çalışmaları Ajansımız tarafından gerçekleştirilmiş ve 3 firmamız toplam 4 balon ile ilgili festivale katılım sağlayarak hem bölgemizin hem de ülkemizin tanıtımını gerçekleştirmiştir.

Bu faaliyetlerin yanı sıra, Niğde Fuar Alanı ve Kültür Merkezi fizibilite hazırlık çalışmalarına ve Niğde ilinde faaliyette bulunan elma ve patates üreticilerinin İtalya’da iyi örnek uygulamalarını görmeleri amacıyla organizasyon çalışmalarına devam edilmiştir.

Öte yandan, Girişimcilik eğitimlerinin ve desteğinin verimliliğini ölçmeye yönelik işletme ziyaretlerine ve anket çalışmasına başlanılmıştır.

Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; Genel Sekreterlikçe hazırlanan Yıllık Birim Faaliyet Raporu’nun Yönetim Kurulu’nun onayına sunulması konusu yer almaktadır. İlgili mevzuat gereği, Yönetim Kurulu tarafından Yıllık Ajans Faaliyet Raporu’nun kamuoyuna duyurularak Kalkınma Bakanlığı’nın onayına sunulması ve bir örneğinin İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesi gerekmektedir.

Bugünkü toplantıda ayrıca, Bütçe döneminin bitimini takiben gerçekleşen bütçe sonuçları, Genel Sekreterlik tarafından Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacak ve karara bağlanacaktır.

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.