Adli Yargı Birinci Bölgede Olmak Aksaray’a Avantajlar Sağlayacak

Adli Yargı Birinci Bölgede Olmak Aksaray’a Avantajlar Sağlayacak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Aksaray'ın Adli Yargıda birinci bölgeye alınmasına ilişkin Baro Başkanı Levent Bozkurt, söz konusu durumun Aksaray'a ciddi avantajlar sağlayacağını kaydetti.

 

Hakimler ve  Savcılar Yüksek Kurulu  tarafından Aksaray'ın Adli Yargıda birinci bölgeye  alınması kararının ardından;  Aksaray Baro Başkanı Av. Levent Bozkurt   yaptığı açıklama ile Hakimler ve  Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun 05 Ocak. 2015 tarihli toplantısında aldığı karar ile Aksaray ilinin de  adli yargı teşkilat yapısı içerisinde derecesinin yükseltilerek birinci bölgede yer alan iller arasına alınmasının önemli bir gelişme olduğunu, Aksaray’a yargı hizmetlerinin sunulması bakımından avantaj sağlayacağını  bildirdi.

Adli Yargı  Adalet Teşkilatı Bölgelerinin belirlenmesinde illerin ; coğrafi ve ekonomik şartları, sağlık, sosyal ve kültürel durumları ile ulaşım, gelişme ve önemli merkezlere yakınlıklarının  dikkate alındığını  bu kriterlere göre Aksaray’ın da  bölge derecesinin  yükseltilerek 1 olarak değiştirildiğini  bu değişikliğin ilimize önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Bu talebin Aksaray Barosu olarak yaklaşık 2 yıldır  dillendirilerek girişimlerde bulunulduğunu  belirten BOZKURT , bu gelişme ile Aksaray Adliye teşkilatında görev yapacak olan hakim ve savcıların  birinci sınıfa ayrılmış olma zorunluluğu kapsamına alındığını , hizmet görev  sürelerinin ise asgari    5 yıldan 7 yıla çıkarılarak ilimize atanan hakim ve savcıların daha uzun süre görev yapabileceğini, böylece ellerinde bulunan dosyalarda gecikmelerin azalacağını bildirdi.

Baro Başkanı Bozkurt,  Birinci bölgeye ayrılmakla  sık tayin ve yer değiştirilmelerin önüne geçileceği için yargılama faaliyetlerinin kesintiye uğramayacağını, dosyaların birikmesinin  ve sürüncemede kalmasının  önüne geçileceğini ,yeni mahkemelerin açılabileceğini ,tecrübeli isimlerin ilimize atamasının yapılacağını böylelikle adalet hizmetinin sunulmasına da yarar sağlayacağını ifade ederek bu konuda  etkide bulunan başta HSYK olmak  üzere tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.