2011 İlk Memur Alımı Ne Zaman Olacak?

2011 İlk Memur Alımı Ne Zaman Olacak?

KPSS Ortaöğreim-Önlisans İlk Memur Alımı Ne Zaman Olacak?

Bilindiği üzere ÖSYM'nin yaptığı KPSS tercih işlemleri, bu sınav sonuçları beklendiği için, 2
11 yılı Ocak ayına ertelenmişti. (Açıklama için tıklayınız.) 24 Ocak'ta başvurular alınmaya başlayacak olup, bu kılavuzda çok fazla kadro yer alacağını tahmin etmiyoruz.

İKİNCİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

Daha önce yapılan yönetmelik düzenlemesi gereğince, 2
11 yılının hangi aylarında alım yapılacağı Ocak ayında, Devlet Personel Başkanlığınca ilan edilecektir. Bu aylar, 2
1
yılında Mayıs ve Kasım ayı (Ocak ayına ertelendi) olarak belirlenmişti. 2
11 yılında da aynı aylar belirlenebilir. Özellikle mayıs ayında büyük miktarda kadro ilan edilmesi büyük bir ihtimaldir.

MEMUR ALIMLARINDA SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

ÖSYM, kamu kurumlarının boş kadrolarını yayınlıyor. Adaylar kendi bölüm mezuniyetini arayan kadroları tercih ediyor. Puıan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılıyor. Adaylar herhangi bir sözlü sınav işlemine tabi tutulmadan kadrolara atanıyor. Bu süreç sırasında, memurlar.net tarafından ÖSS tercih robotlarında olduğu gibi bir KPSS Robotu hazırlanıyor.

İŞÇİ ALIMLARI

Hem daimi hem de geçici işçi alım ilanlarını İŞKUR yönlendirmektedir. İşçi alımlarında aynı ilde ikamet etme zorunluğu bulunmamaktadır. Örneğin Batman TPAO teknisyen alacak ise sadece Batman'da ikamet edenler başvuru yapabilmektedir. İşçi ilanlarına başvurmak isteyen adayların İŞKUR'da kaydı bulunması gerekmektedir. Kaydı bulunan aday, durumuna uygun kadro için İŞKUR'a başvurmakta; İŞKUR açılan kadronun 3 katı kadar adayı ilana çıkan kuruma bildirmekte, bu kurumda adaylara sözlü sınav uygulayarak personel alımını tamamlamaktadır. İşçi ilanları memurlar.net'te yayımlanmaktadır.

4-B'Lİ ALIMLARI

Adaylar, sözleşmeli 4/B'li personel alımına da başvurabilmektedir. Bu ilanlar memurlar.net tarafından yayımlanmaktadır. Bir kaç istisna dışında sözlü sınav uygulanmamaktadır. Başvuranlar arasındaki en yüksek puanlı adaylar, kadro adedince atanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.