“15 yılda 172,10 milyon lira çevre ve şehircilik yatırımı yaptık”

“15 yılda 172,10 milyon lira çevre ve şehircilik yatırımı yaptık”

Aksaray’ın AK Parti iktidarı ile birlikte kısa zamanda yatırımlara, hizmetlere ve yeniliklere kavuştuğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy,

“AK Parti iktidarı ile büyüyen Aksaray’ın daha yaşanabilir bir kent olması için 15 yılda 172,10 milyon lira Çevre ve Şehircilik Yatırımı yaptık.” dedi.

Çevre ve Şehircilik yatırımları ile Aksaray’ın seviyesindeki illere göre daha modern konuma geldiğine işaret eden Başkan Altınsoy, “Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik. Aksaray’ımızı geliştirmek ve güzelleştirmek için son 15 yılda önemli faaliyet ve düzenlemelere imza attık. Söz konusu yatırımlarla ile çevre illere fark ettik.” dedi.

 

Çevre kirliliğini önlemek, yaşam standartını yükseltmek adına tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Başkan Altınsoy, “İktidara geldiğimizde Aksaray’da atık su arıtma tesisi yok iken atık su arıtma tesisini 10’a çıkardık. 2003’te Aksaray’da düzenli depolama tesisi yok iken bugün katı atıklar düzenli depolama tesisinde toplanıyor. 2003-2018 yılları arasında çevre kirliliğinin önlenmesi için 12 Milyon TL belediyelerimize destek sağladık. Aksaray’da 1 alanı “Riskli Alan” ilan ettik. Bu alanlarda kentsel dönüşüm tamamlanacak, güvenilir ve sağlam yapılar inşa edilecek. Kentsel dönüşüm kapsamında buralarda 1,5 Milyon TL destek sağladık.”

Daha yaşanabilir bir çevre için yeni bir anlayış ile yola çıkarak kentsel dönüşüm hamlesini başlattıklarını anlatan Altınsoy, “Daha güzel ve kaliteli yaşanabilir bir Aksaray için 172,10 milyon lira Çevre ve Şehircilik Yatırımı yaptık. AK kadrolar, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizi çok daha ileriye götürme adına halkımız ile omuz omuza hareket ederek gece-gündüz demeden ve hiç yorulmadan 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda inanç, azimle ve kararlılıkla yürüyecektir. Önümüze konulan hedeflere tüm engelleri, tüm tuzakları boza boza ulaşmaya devam edeceğiz. Lideriyle bir bütün olan partimiz, liderinin çizdiği bu kutlu yolda milletiyle ve milleti için var olmaya devam edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.