Yuh size! Parkı Talan Edip, Oyun Aletlerini Çaldılar

Yuh size! Parkı Talan Edip, Oyun Aletlerini Çaldılar

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın “Geleceğimizin teminatı” dediği çocuklar için yaptırdığı oyun parkları, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına maruz kalıyor.

Aksaray Belediyesi son 3 yılda şehrin muhtelif yerlerine 60 adet çocuk parkı yaparken, çocuklar için yapılan bu güzel parklar, insanlıktan nasibini almamış kişiler tarafından saldırıya uğrayarak kamu malına zarar veriliyor.

Aksaray’ın Yavuz Sultan Selim Mahallesinde çocuklar için yapılan modern çocuk oyun parkı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılıp yıkıldı. Parkın her yeri talan edilerek oyun aletleri çalındı.

Çocuk parkının plastik aksamlarını ateşe verip yakan şüpheliler, yerlerdeki kauçukları söküp atmışlar. Vicdansızlar, bununla da kalmayıp çocukların oynaması ve spor yapması için yerleştirilen bir spor aletini de yerinden sökerek çalmışlar.

Belediye yetkilileri Yavuz Sultan Selim Mahallesinde ve bazı mahallelerde belediyenin yapmış olduğu çocuk parklarına yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek

 “Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı “Çocuklar oynasın eğlensin” diye yaptırdığı çocuk parklarını yakıp, dökenler, oyun aletlerini çalanlar insan olmazlar. Çocukları oyuncaklarını çaldıklarında ellerine ne geçiyor. Yazık değil mi? Devletin malına zarar verip çalmaya utanmıyorlar mı? ”diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Belediye yetkililer, halk için yapılan hizmetlerin yine halk tarafından korunması gerektiğini belirterek “ Vatandaşlarımız yapılan tüm hizmetlere sahip çıkmalı ve korumalıdır. Kamu malına zarar verenleri gördüklerinde mutlaka uyarmalı ve aynı zamanda polise haber vermeli. Çünkü devletin malı herkesin ortak malıdır ve mutlaka korunmalıdır” ifadelerini kullandılar. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.