Yazgı, “Sağlık çalışanlarımız fedakârlık örneği sergiliyor”

Yazgı, “Sağlık çalışanlarımız fedakârlık örneği sergiliyor”

Birlik Haber, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince organize edilen 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Tahiroğlu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Arık, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Korkmaz, Mali Hizmetler Daire Başkanı Ümit Korkmaz, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhakemi ve Yöneticisi Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan, AEAH diğer yöneticileri, İlçe hastanelerinin başhekimleri ve yöneticileri ile doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kutlama programda, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Op.Dr. Himmet Durgut, il Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Arık, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Tahiroğlu günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaparak, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramını kutladılar. 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Sağlık sektöründe çalışmak demek fedakârlık yapmak demektir” dedi. Hasta ve yakını ile sürekli beraber olan sağlık personellerin, birçok fedakarlık örneği sergilediğini belirtti. Aksaray’ın sağlık alanında sürekli yatırım aldığını açıklayan Başkan Yazgı, “Hükümetimizin desteği ile şehrimize 600 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah bu sene sonunda bitip hizmete girecek. Halkımıza otel konforunda sağlık hizmeti sunulacak. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimize huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bizde belediye olarak yeni yapılan sağlık tesisi çevresinde ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız.

Ayrıca çocuk hastanesi içerisine belediye olarak bir kütüphane kurmayı düşünüyoruz. Kitap desteğini gerekli yerlerden aldık. Çocuklarımıza katkımız olması için çocuk kütüphanesini böylece kuracağız. Tabi bütün bunlar güçlü bir istikrar, güçlü bir hükümet sayesinde gerçekleşiyor. Bunun için 16 Nisan’dan sonra İnşallah daha güçlü bir Türkiye, daha hızlı kararların alınabileceği bir ülke olmak için sizin destek ve katkılarınıza ihtiyacımız var. Tıp Bayramı vesilesi ile tüm sağlık Camiamızın Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kutlama programında 2016 yılı için yılın doktorları olarak seçilen, 28 Aralık tarihinde Hırkatol Sağlık Ocağında hasta muayene ederken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Dr. Abdulkadir Baba’nın eşi Ferdane Baba ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Uzmanı Dr. Sibel Çiğdem Tuncer’e, Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Tahiroğlu tarafından ödülleri verildi. 
Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Tahiroğlu programda ayrıca, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile AK Parti İl Başkanı Ecz. Abdulkadir Karatay’a plaketlerini takdim etti. 
 Duygusal anların yaşandığı 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Anjiyografi, KVC Üniteleri, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, Kalite Birimi ve Koordinatörlük birim temsilcileri ile İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları ile çeşitli ASM’lerin de görev yapan doktorlara, Aksaray’da bulunan Özel Hastanelerin Yöneticilerine plaket takdimi ile devam etti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.