Yazgı, “Hainlere karşı tek ses tek yürek olduk”

Yazgı, “Hainlere karşı tek ses tek yürek olduk”

Yazgı, “Hainlere karşı tek ses tek yürek olduk.”

Aksaray’daki Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, milletvekilleri, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve protokol mensupları tarafından gerçekleştirildi. 

15 Temmuz Milli İrade Meydanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanların katılımıyla Aksaray ve Türkiye için Tarihi bir güne tanıklık etti.

Meydanı dolduran on binlerce Aksaraylı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı selamlamasıyla çok büyük coşku yaşadı.Aksaray halkı her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ve Aksaray halkının teveccühü ile belediye başkanı olduğunu ve o zamandan bugüne kadar her saniyesini Aksaray halkına hizmet etmekle geçirdiğini ifade etti. 

15 Temmuz Milli İrade Meydanında on binlerce vatandaşa hitap eden Başkan Yazgı “Sayın Cumhurbaşkanım, SayınBaşbakanım, Sayın Bakanlarım ve değerli protokol üyeleri 2. Kılıçaslan’ın, Cemaladdin-i Aksaray’inin, Sadrazam Piri Mehmet Paşanın, Zembilli Ali Cemalinin, Somuncu Babanın diyarı, Şehr-i Süleha, Darüzzafer yurdu olan Aksaray’ımıza hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasını söyle sürdürdü

“HALKIMIN ELLERİNİ DEĞİL, AYAKLARINI ÖPÜYORUM”

 “ Sayın Cumhurbaşkanım şu anda içinde bulunduğunuz bu meydan 15 Temmuz gecesi sizlerin emirleriyle beraber 27 gün boyunca nöbet tuttu. Bu meydan bu nöbetlere şahit oldu. Ve bizler Aksaraylı hemşerilerimizle beraber içerideki hainlere ve dışardaki düşmanlara karşı tek ses tek yürek olarak şunu haykırdık “ Bizler Ellerimizde tuttuğumuz bayrakları indirmeyeceğiz. Bu minarelerden yükselen ezanlar susmayacak diye ant içtik. Yeminler ettik. Sayın Cumhurbaşkanım huzurlarınızda Aksaraylı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte bu nöbet boyunca bir olmanın, kardeş olmanın, birlik olmanın ne kadar önemli olduğunu büyük ve güçlü Türkiye’nin ne kadar büyük adımlarla gerçekleştiğini gördük. Dolaysıyla halkımın ellerini değil, ayaklarını öpüyorum. Onlara hizmet etmekten gurur duyuyorum onur duyuyorum.

“HER SANİYEM ŞEHRİMİ DÜŞÜNMEKLE GEÇTİ”

 

Sayın Cumhurbaşkanım 3 sene önce sizin emirlerinizle ve halkımın teveccühü ile belediye başkanı olduğum andan itibaren bütün anım,bütün saniyem şehrimi düşünmekle geçti. Ben şehrime yaptığım birçok çalışmada halkımla beraber onların istekleri doğrultusunda onların istediği hizmeti yapmanın gayreti içerisinde oldum.

“KALİTELİ SUYU 2 SENE İÇİNDE MUSLUKLARDAN AKITACAĞIZ”

Dolayısıyla da şehrimizi marka şehir yapmanın adım adım çalışmalarını gerçekleştirdik. Sizlerin teşrifleri ve destekleriyle açılacak olan projelerimiz arasında şehrimizin beklediği en önemli projelerden bir tanesi de su projesiydi. İçilebilir kaliteli suyu Allah nasip ederse 2 sene içinde şehrimizin musluklarından akıtmış olacağız.

“375 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIMIN TEMELİNİ MAYIS VEYA HAZİRAN’DA ATACAĞIZ”

Yine sanayideki esnaflarımızla beraber oturduk değerlendirdik daha modern daha güzel bir yerde sanayi dükkânları yapabilmek için TOKİ ile işbirliği yaptık. 375 milyon TL gibi dev bir yatırımın Mayıs –Haziran gibi temelini atarak inşallah gerçekleştireceğiz. 

Sayın Cumhurbaşkanım sizlerin dediği gibi seferberlik yapmak illa eline silah alıp gitmek değil, ekonomiye can vermek demiştiniz. Ben Aksaraylı hemşerilerime, esnaflarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Sizin bu emrinizi yerine getirerek bütün dükkânları bitirmiş oldular Allah hepsinden razı olsun.

Piri Mehmet Paşa Çarşımız,kadınlara yönelik yaptığımız aktiviteler, gençlere yaptığımız çalışmalar ve bunun gibi binlerce çalışmalar sizlerin bizlere verdiği güçle, destekle adım adım daha iyi noktalara gelecek inşallah.

“HEP BİRLİKTE BÜYÜK BİR ÜLKE OLACAĞIZ”

Sayın Cumhurbaşkanım Referandum yaklaşıyor. Bugün şehrimizden bu adımı başlatmanız aslında çok manidar çünkü 2. Kılıçaslan’ın Darüzzafer diye nitelendirdiği bu şehrimiz, sizlerin de bildiği gibi Bizanslıların “Artık Anadolu’dan bu Türkleri atamayacağız” dediği Savaş’tan sonra gelerek bu şehre verdiği isimdi. Bu referandumla beraberde artık hainler ve düşmanlar şunu anlayacak ki hep birlikte daha büyük bir ülke olacağız.

“AKSARAY’IMIZ REFARANDUMDA KARARINI VERDİ ÇOK YÜKSEK OYLA REKORLAR KIRACAĞIZ”

Sayın Cumhurbaşkanım Aksaray’ımız kararını verdi. Çok yüksek oy oranlarıyla ilklere girmek suretiyle büyük rekorlar kıracağımız ben inanıyorum. Şehrimize geldiğiniz için tekrar Teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.