Vali Ali Mantı: “Hava Sporları Aksaray’da ciddi şekilde rağbet görecek”

Vali Ali Mantı: “Hava Sporları Aksaray’da ciddi şekilde rağbet görecek”

Aksaray Vali Ali Mantı’nın talimatıyla yapılan çalışmalar sonunda hava sporları alanında çalışmalar yürüten AKHAS Derneğine bina tahsisi yapıldı.

Aksaray’da hava sporlarının gelişmesi, bu alanda düzenlenen etkinlikler, ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yaparak Aksaray’ın tanıtımına katkı sağlayan Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği yine binasına kavuştu.  Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Kılıçaslan Mahallesinde bulunan 2 katlı binanın anahtarı düzenlenen törenle AKHAS Derneğine verildi. Vali Ali Mantı törende yaptığı konuşmasında “Derneğimiz bu alanda çok istekli arzulu, işi bilene, arzu edene vermek lazım. Milli Eğitim Müdürümüz ve Özel İdare Genel Sekreterimizle konuyu görüştü kararımız verdik. Bu verilen binayla Aksaray’ın adı duyulacağına inanıyoruz. İnşallah başka alanlarda Aksaray’ımızın adını duyurmak istiyoruz ve hedefliyoruz. Havacılık sporların Aksaray’da ciddi rağbet göreceğine inanıyoruz. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Aramızda ayrı gayri yok, devletimiz adına hangi imkan varsa hep birlikte öncelikle Aksaray’ımız için daha sonra ülkemiz adına hep birlikte kullanmak istiyoruz” dedi.

Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği Başkanı Rasim Gül ise yaptığı konuşmasında 2019-20-21-22 yılları süresince Aksaray’da hava sporlarını Türkiye ve dünya çapında ayağa kaldırmak istediklerini söyledi.

Gül konuşmasında: “Binanın AKHAS derneğine tahsisini yapan Valimiz Ali Mantı’ya şükranlarımızı sunuyoruz.  Hasandağı, yamaç paraşütü alanında dünyada önemli görülen 3 noktadan birisi. Bu konuda iyi değerlendirme yapılarak bu alanda daha etkin çalışmalar yapabiliriz. Derneğimiz federasyon üyesidir. Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu ve  Dünya Hava Sporları Federasyonu başkan ve yetkilileri Mayıs ayında ilimize gelecek kalkış alanında incelemelerde bulunarak düzenlenecek yarışmalar için raporlarını hazırlayacak. Aksaray 2018 yılında 30 ülkeden 130 Milli Sporcunun katılımıyla Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasına ev sahipliği yapmıştı. Planlanan yeni şampiyonlarında ilimizde yapılması için çalışmalar yürütüyoruz’ dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ali Mantı, Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği’ne (AKHAS) tahsis edilen binanın anahtarını dernek başkanı Rasim Gül’e vererek hayırlı olması dileğinde bulundu.

Bina açılışı ve anahtar teslim törenine Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Şenol Karadeniz, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, kamu kurumları müdürler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

d3trim4w0aexy9-.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.