Ülkü Ocakları Başkanı Belgemen'den 23 Nisan Mesajı

Ülkü Ocakları Başkanı Belgemen'den 23 Nisan Mesajı

Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Sercan Belgemen'den 23 Nisan Mesajı

23 Nisan 1920’de Birinci Türkiye Millet Meclisi açılmış ve Türk halkı bu tarihte egemenliğini ilan etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışından dört yıl sonra 23 Nisan 1924’de 23 Nisan’ın bayram olarak kutlanmasına karar verilmiş ve beş yıl sonra 23 Nisan 1929’ da ilk kez çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. 

Mustafa Kemal Atatürk geleceğin çocukların teminatında olduğuna inanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk şu sözleriyle ifade eder ki ; ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.’ bu sözüyle geleceğimizin yeni nesillerin elinde olacağını ve çocuklara verdiği önemi belirtmiştir. Böyle bir bayramın çocuklara armağan edilmesi Atatürk’ün ve o toplumun çocuklara ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olmuştur. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacağından çocuklarımızı ileriye dönük yetiştirmekle geleceğimizi güvence altına almış oluruz. Çünkü; Onlar bizim geleceğimiz, yarınlarımızdır. Bugünden yarına geçişimiz çocuklarımızın bilinçli ve geleceğe olan bakış açısında saklıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nin devamını emanet edeceğimiz nesillerin bu bilinçle yetişmesi 23 Nisan’ı önemli bir aracı yapar. Dünya’da tek çocuk bayramı olan 23 Nisan yalnızca Türkiye’de yaşayan çocuklara değil, tüm dünya çocuklarına dil, din, ırk ayrımı yapılmaksızın armağan edilmiştir.

23 Nisan ile dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağı kurulacak savaşsız bir dünya koşulları oluşacaktır. Her yıl kutlanan bu bayramı ve milli değerlerimizi unutmamalı gelecek nesillere aktarmalıyız .

Bütün dünya çocuklarının 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI’nı en içten dileklerimle kutlarım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.