Türkiye’de İlk Olan ÇKS Uygulaması Bölgeye Örnek Oluyor

Türkiye’de İlk Olan ÇKS Uygulaması Bölgeye Örnek Oluyor

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik yapılan hizmetler çevre illere de örnek teşkil ediyor.Son olarak çiftçilere kolaylık sağlamak için Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayva...

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik yapılan hizmetler çevre illere de örnek teşkil ediyor.

Son olarak çiftçilere kolaylık sağlamak için Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerini bir çatı altında toplayan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, bu hizmet ile bölgede örnek olarak gösterildi. Yapılan çalışmalar kapsamında sistemi yerinde görmek ve uygulamak adına Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yusuf Parlak, Aksaray’a gelerek yapılan çalışmayı yerinde inceledi. Öncelikle Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ı ziyaret eden Yusuf Parlak, ardından Ziraat Odası’nda uygulanan ÇKS sistemi çalışmalarını inceledi. Uygulamanın çok yerinde bir uygulama olduğunu belirten Yusuf Parlak, yaptıkları incelemelerin ardından uygun görülürse Niğde’de de bu uygulamayı faaliyete geçireceklerini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, amaçlarının çiftçilere, üreticilere hizmet olduğunu söyledi. Hizmet için var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Koçak, özellikle ÇKS sistemiyle yaşlı çiftçilerin uğraştığını ifade ederek, "60-70 yaşlarında çiftçilerimiz ÇKS takvimi başladığında güçlükle buraya kadar gelip buradan da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gidiyordu. Orada çıkan küçük bir eksiklik defalarca 2 kurum arasında gel gitlere neden oluyor ve bu yaşlı çiftçilerimiz gerçekten eziyet çekiyorlardı. Biz bu eziyeti ortadan kaldırmak, çiftçilerimizin işini kolaylaştırmak adına böyle bir uygulamayı faaliyete geçirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.