Turhan'dan “Seninle Değişir Bu Dünya” konferansı

Turhan'dan “Seninle Değişir Bu Dünya” konferansı

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Üniversitesi Komisyonu tarafından organize edilen,“Seninle Değişir Bu Dünya” adlı konferansta Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan bir sunum gerçekleştirdi.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in de bir konuşma yaptığı konferansa yüzlerce öğrenci katıldı. 

Aksaray Üniversitesi’ndeki konferansta açış konuşmasını yapan ev sahibi Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi Anadolu Gençlik Kulübü öğrencilerine teşekkür etti. Üniversitelerinde bu programın tertip edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Şahin, bu çalışmaların üniversite öğrencileri için çok faydalı olduğuna değindi.  

HUZUR VE BARIŞ İSTİYORUZ 
AGD ve MGV Genel Başkanı Turhan bütün peygamberlerin vurguladığı  şeyin adalet, barış ve kardeşlik olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Birileri başka birilerinin zeytin yemesini yasaklarsa, bu onlar için hayatı zorlaştırmak anlamına gelir. İnsanların yüklerini artırarak hayatı çekilmez yapmaya hakkımız yok. İnsanların haklarını gasp ederek bu dünyayı yaşanmaz yapmaya hakkımız yok. Ve hiçbirimizin dünyadan başka gidecek evi yok. Hepimiz bu evde sükûnet bulmak istiyoruz. Hepimiz bu evde dinginlik, huzur ve barış istiyoruz.”

İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA EN FAYDALI OLANDIR

Dünyada farklı renklerden, ırklardan, dillerden 7 milyar 400 milyon insanın yaşadığını söyleyen Genel Başkan Turhan “Bu insanların inançları, düşünceleri de farklı. Ama bir hepsinin yaratılış itibarıyla kardeş olduğuna inanıyoruz. Tabii inancımız gereği de Müslümanlar kardeş. Ancak bir insanla yani inançtan olmamamız onun hakkını gözetmeyeceğimiz anlamına gelmez. Bir insan suyumuzu kesmiyorsa, ekmeğimizi çalmıyorsa, evimizi gölgede bırakmıyorsa, özelimize müdahale etmiyorsa, biz onunla niye birlikte yaşamayalım ki? Biz insanların en hayırlısının insanlara en faydalı olanlar olduğuna inanıyoruz. İnsanların en hayırlısı Müslümanlara en faydalı olanlar denilmemiş. İnsanlara en faydalı olanlar denilmiş. Bütün siyahiler insandır. Bütün siyahilerin (zencilerin) de kemikleri beyazdır. Niye? Çünkü bütün insanların kemikleri beyazdır. Bütün Türkler, Kürtler, Rumlar, Ermeniler, Ruslar,  Araplar... Hepsi insandır. Ve bütün insanlar birbirleriyle akrabadır. Biz buna inanıyoruz” dedi.

BÖLGE İNSANINI BİRBİRİNE KIRDIRMAK

11 Eylül Saldırılarının Büyük Ortadoğu Projesi’ne elverişli zemin hazırlanmak için yapıldığını dile getiren Turhan, “11 Eylül saldırılarından sonra ABD saldırıları bahane ederek Afgansitan ve Irak’ı işgal etti.  Daha sonra Arap Baharı denilen süreç başladı. Tabi biz buna Amerikan Baharı dedik, hatta daha doğrusu Kuzey Afrika’da ‘Amerikan Kışı’nın başlangıcı oldu. Bu arada Irak’ın işgalinde ABD zayiat verince yeni başkan Obama ile birlikte taktik değiştirdiler. Kendi askerlerini göndermeyip bölgenin insanlarını birbirine kırdırma yolunu seçtiler. Taşeron örgütler yoluyla bölge kan gölüne çevrildi. Hedeflenen nedir? Irkçılık ve mezhepçilik temelli savaşlar çıkarıp bölge insanını birbirine kırdırmak. İslam’ın özünü bozmak dinlerarası diyalog çalışmaları, medeniyetler ittifakı. Bir diğer hedef ise Batı’da İslam düşmanlığı oluşturarak kendi halkını hem İslam’dan soğutmak hem de Müslümanlara karşı yapılan operasyonlara destek verir hale getirmektir. Bunun için Müslüman görünümlü silahlı gruplar oluşturmak ve bunlara acımasız eylemler yaptırmak” diye konuştu. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.