Tol grup köylerinin su sorunu çözüme kavuşuyor

Tol grup köylerinin su sorunu çözüme kavuşuyor

7 köyün yararlandığı 10 yıldır kullanılamayan Tol grup köyler su hattının depo, hat bakım ve onarımları Aksaray İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor.

Vali Şeref Ataklı, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Altınsoy, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Genel Meclis Üyeleri Celalletin Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ile merkeze bağlı Ulukışlatolu, Selecikösetolu, Hırkatol, Hatabatolu, Kazıcıktol, -İsmailağatolu köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Ziyaret ettiği köylerde köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşerek sorunları dinleyen Vali Şeref Ataklı, tol grup köylerinin kullandığı su hattının depo ve şebeke hattının bakım ve onarımlarının yapılmaya başlandığını hattın yeniden kullanıma sunulacağını söyledi.

 

Hattın suyu kullanan 7 köyün bağlı olduğu birliğin elektrik borcundan 10 yıldır atıl kaldığını  belirten Vali Ataklı, 'Birliğin borcunu yapılandırma yaparak ödemeye başlaması sonucu bu hattın yeniden kullanılmasını sağlamak için depo ve su hattının bakımı için çalışmalar başlatıldı. İhale işlemleri tamamlandı. 400 tonluk deponun tamiri yapılıyor. Mevcut kuyu veya yeni bir kuyu açılması ile bu hattı yeniden köylerimizin kullanımına açıyoruz. Uzun süredir kullanılmayan şebeke hattında da gerekli bakım çalışmaların yaparak çalışır hale getireceğiz.’ dedi.

 

Ziyaret ettiği köylerde vatandaşların eğitim konusunda karşılaştıkları sorunlarını dile getirerek birbirine çok yakın mesafelerde bulunan köylerin ortak yararlanacağı bir okul yapılmasını istediklerini belirtmeleri üzerine açıklamada bulunan Vali Ataklı, 'Birbirlerine çok yakın olan tol grup köylerimizin bazılarında öğrenci sayıları fazla ek derslik ihtiyacı var. Bazı köylerimizde birleştirilmiş sınıflarda eğitim öğretim yapılırken yine bazı köylerimizde öğrencilerimiz taşımalı sistemle başka okullara gidiyor. Çocuklarımızın birleştirilmiş sınıflarda eğitim görmelerini uygun bulmuyoruz. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğümüz yakın mesafelerde bulunan tol köylerinin yararlanacağı merkezi bir okul yapılması için bir inceleme yapacak. Öğrenci sayıları ve ileriki yıllardaki ihtiyaçları düşünerek bu konuda bir çalışma başlatacağız’ dedi.

 

Köylerde kilitli taş uygulamasının devam ettiğini 2015 yılı için tahsis edilen taşa yüzde 30 artış yaparak köylerin taş ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Vali Ataklı, köylerin çöp toplama işlerinin de sorunsuz şekilde devam ettiğini söyledi.

Dağıtılan çöp konteynerlerine ilave yaptıklarını Mayıs ayı içerisinde dağıtılan kadar daha çöp konteynerinin köylere dağıtılacağını belirten Vali Ataklı, ' Aksaray'da şehirde bulunan imkanları köylere taşımak ve köylerin eksikliklerinin giderilmesi için gayret gösteriyoruz.’ dedi.

 

Mesken ruhsatları ve elektrik abonelikleri ile ilgili konularda görüşlerini dile getiren vatandaşlara eksikliklerini tamamlamaları gerektiğini söyleyen Vali Ataklı " Vatandaşlarımızın bu konuda yapacağı açık bellidir. Yapı kalitesinin sağlanması için inşaatlarımızı belli standartlarda yapmak durumundayız. Bunun içinde yapılan binaların projesi olmak zorunda. Bu elektrik konusunda da böyle olmak durumunda. Yapıda kullanılacak tesisat ile ilgili proje olmak zorunda. Vatandaşlarımız bu konularda üzerine düşeni yapmalı, bunun başka bir yolu yok’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.