TMO’da Randevu Sistemi Kolaylığı

TMO’da Randevu Sistemi Kolaylığı

Aksaray’da hasat döneminin başlamasıyla birlikte geçmiş yıllarda uzun kuyrukların oluştuğu ve çiftçilerin günlerce gece gündüz sıra beklediği Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) önleri, 2013 yılından uygula...

Aksaray’da hasat döneminin başlamasıyla birlikte geçmiş yıllarda uzun kuyrukların oluştuğu ve çiftçilerin günlerce gece gündüz sıra beklediği Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) önleri, 2013 yılından uygulanmasına başlanan randevulu sistemle hem kendini hem de üreticileri rahatlattı.

Randevu sistemi ile randevularını alıp ona göre ürünlerini TMO’ya getiren üreticiler, hiç sıra beklemeden ürünlerini verip kısa bir sürede dönüyorlar. Konuyla ilgili bilgi veren Aksaray TMO Müdürü Mehmet Ali Kayık, müdahale fiyatlarının açıklanması ile birlikte hububat alımlarının başladığını belirterek, üreticilerin randevu sistemi ile kolaylıkla ürünlerini getirebildiğini söyledi. Kayık, “Toprak Mahsulleri Ofisi olarak hububat alımları 15 Haziran tarihinde müdahale fiyatlarının açıklanması ile birlikte başladı. Hububat alımları randevu işlemi ile gerçekleştirilmektedir. Üreticilerimiz, satabilecekleri ürünleri kadar günlük randevularını alarak buraya gelebilirler. Randevular TMO internet sitesinden kolay bir şekilde alınabilmektedir. Ürünlerini satacak üreticilerimiz 5 ton altındakileri bir seferde randevu alıp getirebiliyor, ondan fazla olanlar ise istedikleri şekilde kendileri alabilirler. Randevulardaki üst limit ise üreticilerimizin çiftçi kayıt sistemindeki kayıtlı üretim miktarlarıyla sınırlıdır. Ödemeler ise ürün alımlarına müteakip 30 gün içerisinde gerçekleştirilmektedir. Ancak kurumumuzla anlaşmalı bankalardan üretici kartı olan üreticilerimiz için bu süre 15 gündür. TMO Aksaray Şubesi olarak Aksaray merkezinde Acıpınar, Aratol, Eşmekaya ve Ortaköy Bozkur ekibi, Ağaçören ile Devedamı tesislerinde alımlar devam ederken, şubeler bazında ise bölgede Şereflikoçhisar, Aksaray, Niğde ve Ereğli merkezlerindeki alımlarda hızla devam etmektedir” dedi.

Üreticiler ise geçmiş dönemlerde ciddi sıkıntılar çektiklerini belirterek, 2013 yılında uygulanmasına başlatılan randevu sistemi ile rahatladıklarını, günlerce sıra beklemediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.